Smartphone

Am rămas dator cu acest articol legat de smartphone-ul Energizer cu baterie de 16.000 mAh. L-am văzut la MWC Barcelona 2018 și i-am făcut un scurt hands-on. 

Trebuie specificat că am văzut un prototip, fără a avea ecranul funcțional.

Hands-on cu Energizer Power Max P16K Pro:

Specificații preliminare pentru Energizer Power Max P16K Pro:

  • display IPS de 5.99 inch cu rezoluție 2160×1080 pixeli și aspect 18:9, 403 ppi;
  • procesor MediaTek Helio P23 de tip octa-core, 6 GB RAM și 128 GB spațiu de stocare;
  • Android 8.0 Oreo;
  • 4G, Wi-Fi a/b/g/n, USB type-C;
  • 16 + 13 Megapixeli cu detecție de fază, dual-LED flash, filmează la 2160p cu 30 fps, cameră frontală de 13 + 5 Megapixeli ce filmează la 1080p;
  • baterie de 16.000 mAh, 350 de gr.

Urmează a debuta în trimestrul al treilea din 2018 (iulie – septembrie). Nu se știe prețul, dar estimez că va costa peste 2000 de lei – cel mai probabil.

Primele impresii pentru Energizer Power Max P16K Pro

Este mare, uriaș, imens etc. Nu știam greutatea sa când i-am făcut hands-on, dar la 350 grame aș spune din start că nu este pentru oricine. De fapt îl putem considera drept un smartphone cu baterie externă încorporată. O baterie externă de 10.050 mAh cântărește 215 gr, telefonul Energizer în 350 gr. aduce 16.000 mAh + hardware-ul de smartphone. Nu pare așa rugged precum modelele din seria HARDCASE, iar prin designul său încearcă să atenueze o parte din dimensiunile sale.

Aduce sticlă pe față și spate, iar amprentele sunt relevate la modul instant. Specificațiile sunt de telefon mid-range, cu memorie RAM și spațiu de stocare din belșug, cu un procesor ce va fi capabil să ruleze majoritatea jocurilor și aplicațiilor fără probleme.

Are și rolul unui catalizator pentru gama Energizer – telefoane cu baterii mari și soft fără modificări la nivel de interfață grafică. Mă rog, așa este promovată gama Power Max, ei au în portofoliu și telefoane Android cu design clasic și baterii normale. Ar fi interesant de văzut în cât timp se încarcă acumulatorul de 16.000 mAh și ce autonomie oferă, ar trebui să ajungă pentru 3 – 4 zile în condiții de utilizare medii spre moderate. Contează și cum este disipată căldura etc.

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.