Piscine inteligente Diverse

Internet of Things (IoT) se referă la toate sistemele și obiectele din viața noastră ce sunt interconectate prin intermediul internetului. Chiar dacă pare un pic ciudat, iată că și piscinele pot deveni parte a IoT, grație unor tehnologii ce o transformă în una complet automatizată și optimizată. Astfel de tehnologii sut disponibile în țara noastră în magazine online precum PiscineService.ro.

Suntem obișnuiți să deschidem telefonul spre a accesa noutățile, a viziona clipuri video sau fotografii, dar și spre a monitoriza casa. Acum, deschizi telefonul și ca să vezi în ce stare este piscina: cât clor sau energie consumă, care este temperatura apei și care este ora la care se închide iluminarea.

Ce este un sistem smart de monitorizare a piscinei? La bază un sistem de filtrare, acest instrument smart pentru piscine are rol de monitorizare în timp real, cu automatizare și optimizare a  consumului de apă, curent și chimicale. Totodată îți permite să ai control asupra piscinei tot timpul anului, de oriunde te-ai afla. A fost creat pentru a ajuta proprietarii de piscine la întreținerea și controlul de la distanță a tuturor funcțiilor și echipamentelor unei piscine, totul cu doar câteva click-uri într-o aplicație pe telefon, prin internet.

Funcțiile unui sistem smart de monitorizare și întreținere a piscinei:

  • tratează apa corespunzător – dozează inteligent cantități corecte de clor și menține pH-ul apei în limite normale;
  • reduce nivelul de chimicale din apă și o dezinfectează;
  • indică exact de ce anume are nevoie bazinul pentru a-i păstra valorile potrivite (controlează ciclurile de filtrare, temperatura apei, nivelul potențialului de oxidare (ORP) al piscinei, alcalinitatea, nivelul de cianură sau calciu);
  • monitorizare și administrare a echipamentelor piscinei cu un singur dispozitiv, de oriunde, oricând. Astfel, pot fi controlate și programate de la distanță atât încălzirea și temperatura apei,  ciclurile de filtrare, cât și iluminarea piscinei, sistemul de irigații sau chiar cel de hidromasaj.
  • raportează și alertează despre parametrii apei și dispozitivele piscinei. Sistemul afișează rapoarte despre starea zilnică a piscinei și trimite alerte la intervale orare setate de fiecare utilizator.

Beneficiile instalării unui astfel de sistem smart de monitorizare și întreținere a piscinei sunt nenumărate: previne indirect boli de piele cauzate de o apă tratată incorect, prelungește durata de viață a piscinei, mai multă siguranță pentru cei care întrețin piscina (previne riscul de explozie și al manevrării de chimicale), controlează costurile prin optimizarea consumului de energie și apă, reduce cu 50% timpul de întreținere și ușurează deciziile proprietarilor, are un impact pozitiv asupra mediului.

Și la sfârșit întrebarea cea mai grea: cât costă un astfel de sistem de automatizare a piscinei? În general, indiferent de marcă, un astfel de sistem smart pentru piscină începe de la 1000 de euro.
Pe piața din România, este disponibil în magazinele online din domeniul serviciilor de întreținere piscine și la magazinele specializate.

Poți afla mai multe detalii pe site-ul PiscineService.ro, unde specialiștii vor oferi informații exacte, consultanță și proiectare.