Software

Samsung este partener pentru inovatie al Festivalului Internațional George Enescu. Mai multe informații ați găsit într-un articol dedicat. Realitatea augmentată și virtuală sunt aduse de către Samsung spre a facilita accesul la unul dintre cele mai mari evenimente culturale din România, un festival ce-l aniversează pe cel mai mare muzician din țara noastră. 

Unul dintre elemente inedite este dat de augmentarea bancnotei de 5 lei, banconta pe care-l regăsim la loc de cinste pe George Enescu. 

Este suficient să instalați aplicația dARe by Samsung. Are nevoie de acces la camera foto a telefonului. Poziționați o bancnotă de 5 lei în fața obiectivului și este pornită aproape automat partea de AR. O să vedeți cum prinde viață, iar intro-ul cu note din muzica clasică pregătește trecerea spre partea de live streaming (în funcție de concertele aflate în derulare la momentul respectiv). 

Mai multe detalii în materialul video:

 

Puteți afla programul festivalului dacă instalați aplicația Enescu Experience. Este dezvoltată tot de Samsung, special pentru Festivalul Internațional George Enescu. Acolo puteți descoperi ce evenimente sunt în program, au pus și o hartă interactivă spre a fi mai ușor de urmărit pe fiecare locație în parte. 

Este plăcut să vezi că Samsung a depus eforturi susținute pe partea de AR și VR spre a facilita accesul către un festival cu tradiție în România. Publicul din generații diferite este invitat să descopere muzica clasică, opera și viața lui George Enescu. 

Festivalul Internațional George Enescu se organizează din 2 în 2 ani, iar Samsung este la a treia ediție în poziția de partener pentru inovație. Ediția curentă se desfășoară până pe 22 septembrie și este cea mai mare în ce privește amploarea, numărul participanților și spectacolele puse în scenă. 

Categorii: android

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.