Android

La unele telefoane Android este foarte simplu să faci capturi de ecran. Există o combinaţie între butonul de power şi cel capacitiv de Home sau Meniu şi totul decurge simplu. La alte smartphone-uri Android este o adevărată durere de cap şi trebuie să instalezi o sumă de programe ca să ai acces spre opţiunea de a face screenshots. Hai să parcurgem etapele necesare pentru LG Optimus One – un smartphone de buget care costă sub 200 de euro cu procesor de 600 MHz, 512 MB RAM şi ROM, ecran capacitiv de 3.2 inch cu rezoluţie 320×480 pixeli, cameră de 3.2 Megapixeli, baterie de 1.500 mAh.

1. Instalează Android SDK;

2. Instalează Java SDK;

3. Instalează LG USB Device – tastezi în căsuţa de căutare P500 şi alegi LGP500.

I. Activezi USB Debugging din meniul lui LG Optimus One. Intri la Setări – Aplicaţii – Dezvoltare şi Depanare USB pe care o selectaţi. V-am spus pentru meniul în limba română. Conectezi telefonul la pc prin intermediul cablului microUSB – usb 2.0.

II. Rulează SDK Manager şi da-i refresh spre a instala toate pachetele disponibile.

III. Acolo unde ai instalat Android SDK intri la Tools şi rulezi ddms.bat (o aplicaţie al cărui nume integral este Dalvik Debug Monitor). Îţi apare telefonul pe care-l selectezi. Poţi obţine capturi de ecran prin combinaţia CTRL+S şi le salvezi acolo unde doreşti.

Câteva capturi de ecran de pe LG Optimus One. Imaginile de mai sus le puteţi trage şi deschide într-o filă nouă ca să vedeţi mai bine despre ce este vorba.

Mai multe detalii: