Diverse

În penitenciarul din Ploiești s-a găsit o soluție inedită de a introduce un telefon mobil în incintă – drona. 

Mai multe detalii sunt în articolul de pe HotNews. Amuzant mi se pare modul în care drona a fost confiscată, un gardian a dat-o jos…, cu mătura. Cred că s-ar putea scrie o carte cu modalitățile de introducere în închisoare a diferite obiecte interzise, de la telefoane mobile și până la cuțite, droguri etc.

În România știu că există o legislație ce stabilește limitele în care o dronă poate fi utilizată, nu au voie să zboare deasupra spațiilor populate etc. Totuși, nu cred că aceste prevederi sunt respectate de către cei ce înalță dronele.

Prevăd că în viitorul apropiat, gardieni vor avea puncte de pândă și arme cu lunetă, spre a opri invazia dronelor peste închisoare. Apropo, sunt astfel de aparate ce pot fi manevrate de la peste 5 – 6 km distanță.

Categorii: anunturi-diverse

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.