Software

Ideea acestui articol a plecat de la vestea că hackerii au reuşit să mai dea o lovitură şi au expus online peste 8.4 miliarde de parole sub denumirea RockYou2020.

Săptămâna aceasta a fost publicat un fişier text de aproximativ 100 GB plin cu parole furate şi expuse pe un forum destinat hackerilor. Toate detaliile despre acest subiect destul de sensibil le găsiţi aici.

Treaba este destul de serioasă, iar recomandarea noastră este să faceţi un tur al conturilor, mailurilor şi să mai schimbaţi parolele. Dacă vreţi totuşi să vedeţi dacă aveţi vreun mail sau număr de telefon expus puteţi folosi următoarele site-uri:

https://cybernews.com/personal-data-leak-check/

https://haveibeenpwned.com/

Dacă vreţi acelaşi lucru şi pentru parole, puteţi folosi acest site:

https://cybernews.com/password-leak-check/

Eu am aflat că mailurile mele au fost expuse în 2012 când Last.fm a fost hackuit şi au fost postate online peste 43 de milioane de conturi. De atunci am schimbat de câteva ori parolele şi până acum nu am avut probleme. 

Categorii: software
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.