Să zicem că locuiești la casă și vrei să ai acoperire bună în întreaga locuință + spațiul din proximitate, un sistem mesh mi se pare a fi cea mai bună soluție spre a avea continuitate, semnal decent etc.

Pot veni cu exemplul personal, am o casă ce are 144 mp și mi-am dorit să am semnal decent și în proximitatea locuinței, pe terasă etc. Ajunge chiar și la peste 20 metri distanță (porțile batante de la Nice se conectează pe Wi-Fi spre a permite controlul de pe smartphone).

Am ales 2 x Tenda MW5S (sistem mesh cu câte 3 unități, în cazul meu s-a ajuns la 6 unități în total). Trebuie să recunosc că momentan nu am terminat întreaga locuință, iar pentru birou mă bazez pe un singur mesh, dar când totul va fi gata, voi integra și celelalte 3 module pentru acoperire extinsă.

Tenda MW5S489 lei la Altex;

Care sunt principalele caracteristici pentru acest sistem mesh?

  • conexiue LAN pe 10 / 100 / 1000 Mbps (sunt limitat aici la 100 Mbps, atât oferă RCS-RDS în această zonă, dar au promis că în 2020 vor trece pe fibră și pot avea un abonament de 1000 Mbps precum cel de la apartament);
  • dual-band pe 2.4 și 5 GHz, Wi-Fi ac și viteze maxime de 300 + 868 Mbps;
  • 3 module în pachet (Mesh 5 cu alimentare la 12V și 1000 Mbps pe LAN, 2 x Mesh 3f cu alimentare la 9V / 1A și 100 Mbps pe fir);
  • acoperire de până la 300 metri pătrați pentru un sistem de 3 module, 2 x sisteme mesh = aprox. 600 metri pătrați (aproape întreaga curte închisă în cazul meu). Am uitat să precizez că întreg sistemul suportă până la 6 unități.

Procesul de setare este foarte simplu, aplicația Tenda din App Store sau Google Play și gata. O să revin cu mai multe detalii într-un review dedicat.

Sunt curios ce soluții ați alege spre a avea acoperire în locuință + spațiul din apropiere, extindem discuția în rubrica de comentarii.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.