Folosesc în continuare Orange Money în varianta premium. Sunt mai multe beneficii de care am scris și le găsiți pe aici.

Sunt și eu printre cei ce au credite în valută și în fiecare lună încerc să obțin un curs mai bun față de cel practicat de bancă. Spre exemplu, mereu este o diferență consistentă între valoarea la vânzarea practicată de bancă pentru euro și ceea ce găsești la casele de schimb valutar de la colț de stradă. Nu am o sumă foarte mare de plată la creditul ipotecar, dar tot sunt câțiva zeci de lei pe care îi scutesc prin a nu cumpăra euro direct de la bancă. 

Orange te scutește de drumul spre o casă de schimb valutar prin marja zero pe care o practică în această perioadă. 

În Orange Money sunt 18 monede, de la cele mai uzuale și aici mă refer la  euro, dolar american, liră sterlină și până la franc elvețian, dolar canadian, dolar australian, leva bulgărească, coroana cehă, coroana daneză, kuna croată, forint maghiar, yen japonez, coroana norvegiană, dolar neo-zeelandez, zlot polonez, coroana suedeză, baht thailandez și liră turcească. 

Cum se realizează un transfer valutar prin Orange Money?

  • trebuie selectată suma și valuta în care se face transferul;
  • sunt completate informațiile legate de beneficiar;
  • este necesară autorizarea transferului prin amprentă, Face ID sau codul PIN (în funcție de metoda preferată de către utilizator, ce i se pare a fi mai la îndemână). 

Nu este practicat un comision. Este promis un curs valutar avantajos, iar cei ce doresc suport au numărul 300 din rețeaua Orange sau 0374.300.300 (suport 24 / 7), în limba română.

Cele mai multe transferuri valutare presupun că sunt legate de două monede: euro și dolarul american, aș mai nota și lira sterlină pentru că sunt mulți români în Marea Britanie. Cred că sunt mai puține cazuri în care se apelează la restul de monede incluse în portofoliul Orange Money. Știați că zlotul polonez și leul au aproape paritate de 1 / 1? :) 

Ce alte funcții importante îndeplinește Orange Money?

  • alimentare a contului prin intermediul unui alt card bancar, în mod gratuit;
  • plăți NFC pentru telefoanele cu Android și iOS + prin ceasurile compatibile de la Garmin, Fitbit și Apple;
  • achitarea facturilor Orange (aici îți recunoaște direct ce sumă ai de plătit, nu este nevoie să introduci absolut nimic), dar și a facturilor de la peste 70 de companii de utilități;
  • transfer de bani instantaneu prin intermediul numărului de telefon către / din orice IBAN în lei din România. 

Mai sunt câteva beneficii pe care Orange le oferă pentru cei ce folosesc serviciul Orange Money: 4 GB trafic de date, 10% bani înapoi în cont (în limita a 40 lei*). Steluța se referă a faptul că sunt 2 condiții spre a primi bonusul (alimentare cu minim 500 lei pe luna respectivă + 2 plăți), soluție de finanțare denumită My Reserve pentru cei interesați să achiziționeze telefoane sau accesorii în magazinele Orange (aici este nevoie și de un drum într-un store Orange spre a semna documentația, a stabili eligibilitatea etc, ar fi fost de efect o soluție complet online), dublarea punctelor de loialitate Thank You (cele pe care le primești la plata facturii + extra puncte pentru fiecare tranzacție, în limita a 90 euro și dacă sunt folosite spre a cumpăra un telefon la prelungire de abonament). 

Apropo, un alt element ușor inedit pe care-l consider benefic, mai ales în această perioadă. Știți că pot fi plăcute plăți cu smartwatch-ul prin Orange Money, eu folosesc combinația OnePlus 7T și ceasul Garmin VivoActive 3 Music. La plățile peste 100 lei nu este nevoie a fi introdus codul în sistemul POS, doar să deblochezi ceasul și o zi întreagă ești scutit de reintroducerea sa, doar îl aduci în proximitatea aparatului. 

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.