Multe aparate foto și video din portofoliul Canon dispune de conectivitate Wi-Fi, iar compania japoneză a adus și o aplicație companion ce te ajută să controlezi DSLR-ul sau orice alt aparat compatibil, direct de pe smartphone sau tabletă.

Aplicația Canon Camera Connect o găsiți în App Store – iOS și Google Play – Android.

Lista aparatelor compatibile o găsiți pe canon.ro (EOS 70D, EOS6D, EOS760D, EOS750D, EOS M3, PowerShot G16, PowerShot S120, PowerShot G1 X Mark II, PowerShot G16 etc, o listă destul de amplă).

Am testat Canon Camera Connect pe Canon 80D și un smartphone Android și am structurat pașii ce trebuiesc a fi parcurși. Au avut grijă ca totul să fie cât mai simplu, utilizatorul fără cine știe ce cunoștințe se descurcă fără nicio problemă.

Canon 80D este urmașul unui DSLR mid-range apreciat – 70D. Folosește un senzor CMOS APS-C de 24.20 Megapixeli, montura EF-S, focalizare AF în 45 de puncte și detecție de fază, obturator electro-mecanic, bliț integrat cu rază efectivă de până la 12 metri, slot pentru cardurile de tip SD, ecran tactil de 3 inch, cântărește 730 de grame. Dimensiunea maximă a unei fotografii poate fi de 6000×4000 pixeli, iar clipurile video sunt înregistrate la 1920×1080 pixeli la 60 fps, 30 fps și 24 fps. Dispune de conectivitate Wi-Fi.

Cum conectezi Canon 80D prin Camera Connect cu un smartphone ce rulează Android?

  1. Porniți DSLR-ul, apăsați tasta Meniu, intrați în secțiunea Setări / Wireless Communication Settings;
  2. Activați Wi-Fi / NFC;
  3. Setați cu ce doriți să conectați DSLR-ul: Smartphone, Laptop sau PC, Televizor, serviciu online;
  4. Realizați conexiunea între Wi-Fi și DSLR (SSID, parola);
  5. Porniți aplicația Canon Camera Connect pe smartphone. Confirmați conexiunea cu DSLR-ul și gata.

Pașii de urmat în conectarea unui DSLR Canon Wi-Fi la smartphone-ul Android;

Ce funcții încorporează Canon Camera Connect?

  • descărcați imaginile în mod instantaneu și le puteți share-ui către rețelele sociale (Facebook, Instagram, Whatsapp etc);
  • controlați camera direct de pe smartphone, în captura foto și video;
  • adăugați date GPS la imagini, dar doar pentru camerele din seriile PowerShot și IXUS.

Funcțiile aduse de aplicața Canon Camera Connect te scutesc de scoatarea cardului SD din aparat și introducerea sa în laptop sau PC, de aici să descarci imaginile și să le reîncarci pe smartphone sau tabletă. Mai ales că de multe ori ne dorim să aducem o fotografie de bună calitate pe canalele noastre din social media.

Spre exemplu, cu Canon Camera Connect și 80D sau orice alt DSLR compatibil aș putea să share-uiesc fotografii făcute unor gadgets lansate în premieră internațională (așa cum s-a întâmplat când am fost la MWC, IFA etc). Totul făcut mult mai rapid, prompt, fără timpi de așteptare. Aș putea să susțin un live blogging, direct de pe telefonul mobil.

Mai multe detalii legate de Canon Camera Connect pe site-ul oficial.

Galerie de screenshots cu aplicația Canon Camera Connect pentru Android;

 

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.