Diverse

Primim foarte multe întrebări de la voi legate de plata taxelor vamale şi a TVA-ului pentru comenzile din China. Chiar dacă am mai scris un articol similar pe la sfârşitul anului trecut, o actualizare a informaţiei nu face rău la nimeni.

De ceva timp foarte mulţi retaileri chinezi au introdus serviciul Priority Line sau EU Priority Line (fiecare îl denumeşte în alt mod). Acesta permite livrarea produselor prin curier direct acasă, fără a mai plăti TVA sau taxe vamale. Serviciul este disponibil pentru o gamă largă de produse, inclusiv smartphone-uri, tablete, laptopuri, aspiratoare inteligente etc.

Serviciul Priority Line are costuri, iar acestea pot pleca de la 2-3 dolari, până la 25-30 dolari (în funcţie de produs, dimensiuni, greutate etc.). Chiar dacă comanda pleacă din depozit Asiatic (China, Hong-Kong etc), aceasta ajunge într-un depozit european (de obicei în Germania) şi abia de acolo pleacă către client. Pe colet apare că produsul este trimis din acel depozit, de aceea nu mai trebuie să plătiţi TVA sau taxe vamale.

Livrare în România se face de obicei de Urgent Cargus, dar au fost situaţii când am primit colete şi de la DPD.

Ultima mea comandă:

La articolele tip “Oferta Zilei” scriu întotdeauna preţul final ce include şi acest serviciu, Priority Line, astfel că preţul menţionat este cel final. Personal cele mai multe comenzi le-am făcut de pe gearbest.com şi chiar dacă timpul de aşteptare este în medie de aproximativ 30 de zile, am primit întotdeauna coletul acasă prin curier fără a mai plăti alte taxe vamale sau TVA.

Exemplu actual: Xiaomi Redmi 7 în varianta globală cu 3 GB RAM + 32 GB spaţiu de stocare are un preţ de 119.99 dolari + 3.47 dolari Priority Line = 123.46 dolari, aproximativ 517 lei preţ final (nu se plăteşte nimic suplimentar).

Sper că prin acest articol am reîmprospătat informaţia legată de comenzile din China.

Sursa foto: fromchinawithlove.ro