Folosesc un Samsung Galaxy Ring de 7 zile, iar câteva impresii formate veți descoperi în rândurile următoare. L-am conectat cu un Samsung Galaxy S24 Ultra pentru a beneficia de toate funcțiile sale. 

Samsung Galaxy Ring a creat o adevărată emulație și asta pe bună dreptate (am scris peste 10 articole despre inelul inteligent al Samsung și au strâns peste 100.000 de vizualizări, zeci de comentarii etc). 

Nu de multe ori avem ocazia să vedem o nișă nouă abordată de către compania sud-coreeană. În urmă cu peste o decadă, Samsung lansa primul telefon cu display mare în seria Note și se va dovedi o serie de mare succes. Pe lângă smartwatch-urile și brățările sale de fitness, Galaxy Ring completează oferta Samsung pentru cei interesați să monitorizeze activitățile desfășurate peste zi & noapte la un nivel superior. 

Ce este Samsung Galaxy Ring?

🔺Cele trei variante de culoare pentru Samsung Galaxy Ring ce au ajuns și în țara noastră

Este un inel smart cu partea exterioară din titan ce cântărește între 2.3 gr. și 3 gr., iar Samsung a reușit să-i aducă o multitudine de senzori. A fost conceput din start spre a fi purtat 24 / 7 și îți oferă informații detaliate despre activitatea fizică, frecvența cardiacă și îți urmărește somnul cu precizie. 

Are certificare IP68 și 10ATM în ce privește scufundarea în bazin etc. Autonomia ajunge până la 7 zile. În pachet sosește și carcasa de încărcare ce amintește de carcasele de încărcare de la căștile wireless, doar că la Galaxy Ring au mers pe un accesoriu transparent. Se încarcă atât în carcasa dedicată conectată pe USB Type-C la un încărcător, dar și wireless (pe spatele unui smartphone etc). 

Sunt trei variante de culoare: argintiu, auriu și negru, iar ca dimensiuni sosește de la 5 la 13. Eu am ales modelul pe negru și mărimea 11 și am mai mulți prieteni ce au ales 10. Înțeleg că din prima parte a lui 2025 vor debuta și dimensiunile 14 și 15. În procesul de comandă vei primi un kit de măsurare și așa stabilești care este dimensiunea potrivită pentru tine. 

Care sunt principalele beneficii?

🔺Cel mai compact dispozitiv de tip wearable ajuns pe canal oficial la nivel local

  1. Este ușor și îl poți purta fără probleme peste zi, când dormi etc. Un smartwatch sau o brățară fitness pot fi deranjante, mai ales în somn. Plus că mi se pare a fi și un accesoriu de fashion într-un fel. 
  2. Scorul energiei – indicator complex ce oferă o imagine de ansamblu asupra stării de sănătate. Sunt luați în calcul mai mulți factori – activitatea fizică, calitatea somnului, ritmul cardiac. În fiecare dimineață ți se oferă detalii despre recuperarea făcută peste nopate și ai un Energy Score ce te ajută în a stabili obiectivele de peste zi. 
  3. Detecție automată a exercițiilor – nu trebuie să intri în aplicația dedicată a smartwatch-ului sau să navigezi pe display spre a selecta tipul de exercițiu derulat, Galaxy Ring recunoaște automat;
  4. Monitorizare și sugestii pentru somn – trebuie să recunosc că de puține ori am dormit cu ceasul la mână, iar cu inelul mi-a fost mult mai facil. Pe lângă faptul că îl poți purta fără a te deranja, Samsung a adus și multă tehnologie pe partea de monitorizare și nu doar atât, îți face și sugestii de îmbunătățire. 
  5. Acțiuni prin gesturi – poți cu ajutorul inelului să faci o fotografie cu smartphone-ul (double pinch) și multe altele. Cred că aici este doar un început și vom descoperi funcții noi adăugate. 

Trebuie să țineți cont că Galaxy Ring este compatibil cu telefoanele Android și nu cu iOS. La telefoanele Android este nevoie ca smartphone-ul să ruleze minim Android 11 și să aibă 1.5 GB memorie RAM, iar aplicația Samsung Health să fie adusă minim la varianta 6.27 + logare într-un cont Samsung. 

Controlul prin gesturi este disponibil strict pentru telefoanele Samsung cu OneUI 6.1.1 sau iterații ulterioare. Poți prin double pinch să închizi o alarmă sau să realizezi o fotografie, selfie / autoportret etc. 

Find My Ring este altă funcție ce se găsește doar pe smartphone-urile Samsung conectate cu inelul. Poți să vezi ultima locație în care a fost găsit, au o tehnologie similară cu smart tag-urile. 

Pot să spun că după o săptămână m-am obișnuit rapid cu el. Este recomandat a fi purtat pe degetul arătător sau indice, dar m-ar încurca atunci când conduc și am prefera degetul inelar de la mâna dreaptă. În Samsung Health ai parte de o sumedenie de informații, iar mai multe detalii voi aduce în review-ul ce-l voi publica în acest weekend. Autonomia mi se pare un punct bun, nu trebuie reîncărcat zilnic. Totuși, discutăm despre un produs de 2 – 3 gr. cu monitorizare a distanței parcurse, ritm cardiac, nivel de oxigen din sânge etc, iar toate datele sunt transmise constant către smartphone. 

Samsung a dezvoltat o sumă de tehnologii AI și a adus inclusiv suport pentru limba română. Pe telefoanele Samsung poți folosi: 

🔺Galaxy AI a primit de câteva săptămâni și suport în limba română

Circle to Search – cauți orice, direct de pe ecran. Ai opțiunea în a traduce texte, imagini sau videoclipuri. Discutăm despre o tehnologie Google ce prima dată a debutat pe smartphone-urile Samsung. Am început să o folosesc din ce în ce mai mult. 

Quick Share – o tehnologie atât de bună încât și Google a adus-o în Android. Poți să partajezi fișiere de dimensiuni mari într-un mod rapid și ușor, fără prea multă bătăie de cap. Fișierele pot fi transmise între telefoane și tablete Samsung, cu PC-uri sau alte telefoane Android. 

AI Ro Update – a sosite și în țara noastră. Nu avem suport doar pentru limba engleză și alte limbi de circulație internațională, acum și limba română este suportată. Am folosit un smartphone Samsung la mai multe evenimente locale și ce feedback am strâns veți descoperi într-un material dedicat. Țin să spun că impresiile sunt bune. Și-a făcut treaba în a realiza un rezumat al unei conferințe de 40 minute, iar ideile principale au fost reliefate corect. 

Galaxy Ring alături de Samsung Health și de tehnologiile AI regăsite pe smartphone-urile Samsung mi se pare că se completează reciproc și ai parte mai mult ca niciodată de un ecosistem complet de produse. Ușurința în utilizare mi se pare a fi elementul cheie de aici, iar monitorizarea sănătății și partea de productivitate le-aș considera mai bine acoperite ca niciodată până acum. 

Mai multe detalii descoperiți pe website-ul Samsung.

Acest articol este susținut de către Samsung. Opiniil exprimate aparțin strict autorului. 

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.