Cum seria Galaxy S23 ajută în a reduce poluarea din oceane și care sunt planurile Samsung?

13/03/2023

Pranveer Singh Rathore este Senior Materials R&D Engineer în cadrul diviziei Mobile eXperience Business din Samsung Electronics și am avut ocazia alături de mai mulți jurnaliști din țara noastră să-i iau un interviu în cadrul MWC Barcelona 2023.

Pranveer Singh Rathore

Am aflat care sunt inițiativele Samsung în domeniu. Știți că la seria Galaxy S23 au adus o sumă de materiale reciclate, de la sticlă și până la…, plase de pescuit recuperate din ocean.

Aveți mai jos un infografic legat de Galaxy S23 Ultra, dar mare parte din materialele reciclate sunt folosite și la S23 sau S23 Plus:

Infografic legat de materialele reciclate folosite pe seria Galaxy S23

Observați că atenția în a folosi materiale reciclate începe de la pachet și hârtia folosită și se continuă până la telefon în sine. Până și slotul pentru SIM, dar și o multitudine de alte elemente sunt realizate din materiale reciclate (plastic, sticlă etc).

Pranveer Singh Rathore a declarat:

„ Seria Galaxy S23 încorporează mai multe materiale reciclate față de oricare alt smartphone Galaxy lansat până acum. Galaxy S23 Ultra are 12 componente interne și externe ce folosesc materiale reciclate. Este prima dată când folosim sticlă reciclată și aluminiu reciclat, în același timp creștem utilizarea de plastic reciclat  – atât din apele oceanelor, când și din zona de consumer (inclusiv în ce privește pachetul de retail). 

Seria Galaxy S23 folosește plase de pescuit recuperate din ocean, iar prin utilizarea lor, scopul nostru este să reducem cu 15 tone cantitatea ce ar ajunge în apele oceanelor până la sfârșit de 2023.”

Mai jos găsiți care sunt componentele ce vin din materiale reciclate:

Componentele din materiale reciclate de pe Samsung Galaxy S23 Ultra

Alte informații din interviul luat lui Pranveer Singh Rathore:

🔵 cantitatea de materiale reciclate a crescut de la 6 componente interne la Galaxy S22 Ultra spre 12 componente la Galaxy S23 Ultra;

🔵 sticla Corning Gorilla Glass Victus 2 iese în evidență prin durabilitate mai mare pe termen lung, dar și prin faptul că folosește sticlă reciclată în proporție de 22%;

🔵 ambalajul smartphone-urilor din seria Galaxy S23 este fabricat în proporție de 100% din hârtie reciclată;

🔵 materialele reciclate de pe seria Galaxy S23 sunt atât post-consum, cât și pre-consum (post-consum = sticle de plastic, cutii de carton, iar pre-consum = sunt generate în procesul de fabricație al unui produs);

🔵 materialele reciclate folosite pe smartphone-urile din seria Galaxy S23 provin din India și Coreea de Sud (PET-uri, butoaie de apă, plase de pescuit);

🔵 Samsung și-a propus să atingă zero emisii de carbon până în anul 2030.

Una peste alta, cert este că Samsung are planuri mari pe partea de sustenabiliate, iar generațiile următoare de S-uri, Fold-uri etc vor avea din ce în ce mai multe materiale reciclate. S-ar putea ca la un moment dat să avem un smartphone realizat 100% din materiale reciclate, dar este cale lungă până acolo.

Nu trebuie să uităm că Samsung oferă 4 actualizări majore la nivel de sistem de operare pentru vârfurile sale de gamă + 5 ani de actualizări la nivel firmware. Cumva și acest suport software trebuie înțeles în această direcție, nu trebuie să-ți schimbi telefonul pentru că ai suport software, firmware etc.

Am întrebat dacă sunt colectate deșeuri din Europa, dar mi s-a spus că fabricile sunt în Coreea de Sud și India și au colectat materiale de acolo, pentru că se află în proximitate. Transportul materialelor din Europa ar fi contra productiv. Scopul este în a reduce amprenta asupra mediului.

Următorul pas îl reprezintă introducerea de materiale reciclate pe smartphone-urile din seria Galaxy A. Samsung se află mereu în căutarea de noi materiale sustenabile și din 2022 au elemente reciclate în toate produsele electronice din ofertă.

Mai multe detalii găsiți și în articolul redactat de către Adrian pe Adevărul.ro.

Acest articol nu face parte dintr-o campanie desfășurată cu Samsung. Totuși, deplasarea la MWC Barcelona 2023 a fost posibilă cu ajutorul Samsung România. 

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.