Sistem audio de 24.000 de dolari Audio

În cadrul evenimentului de la Berlin unde ne-au fost prezentate noutățile pe partea de sunet din Ford Mondeo Vignale, am avut șansa și deosebita plăcere de a asculta muzică într-un mod care nu credeam că există.

Cele mai scumpe dintre componentele sistemului pe care l-am văzut la lucru erau cele două boxe Sony SS-AR2. Numai această pereche valorează în jur de 20.000 de dolari, restul de până la circa 24.000 de dolari fiind reprezentați de un player cu HDD încorporat (modelul HAP-Z1ES) și un amplificator stereo (modelul TA-A1ES) – fiecare câte 2.000 de dolari.

Player si amplificator Hi-Res Sony

Chiar dacă cele două dispozitive din imaginea de mai sus au avut contribuția lor în sunetul pe care am avut ocazia să-l experimentez, sunt sigur că fără implicarea boxelor Sony SS-AR2 nu aș fi rămas atât de impresionat.

Până la urmă nici nu știu de ce am ales să scriu acest articol, pentru că este practic imposibil de transpus în cuvinte senzația pe care am avut-o în timpul audiției. Pur și simplu nu credeam că există boxe care pot emite niște sunete atât de clare, perfecte. Nu există frecvență care să le pună vreo problemă, nu există distorsiune, nu există absolut nimic pe care să nu-l apreciezi. Impresionant!

Sony SS-AR2

Inginerul de sunet care s-a ocupat de prezentare a știut cu siguranță ce piese să aleagă pentru a pune în evidență caracteristicile boxelor Sony SS-AR2. A căutat cele mai bune înregistrări din mai multe genuri muzicale.

Chiar și așa, unul dintre participanții la eveniment avea un stick USB cu câteva piese audio și a rugat-o pe gazda noastră să încerce și una dintre melodiile sale preferate. Chiar dacă am sesizat o foarte mică diferență de calitate (cel mai probabil din cauza fișierului mp3 ales) sistemul de sunet s-a descurcat din nou exemplar.

Vă recomand să nu ratați vreodată șansa (dacă o s-o aveți) de a asculta muzică dintr-un sistem de sunet de înaltă calitate. Nu contează dacă vine de la Sony, Bang & Olufsen, Harman Kardon, Mark Levinson sau oricare alt astfel de producător. Vă asigur că veți rămâne fără cuvinte.

Există însă și un revers al medaliei: orice sunet provenit din propriul sistem audio sau din căștile de acasă va părea apoi banal, mediocru, iar gândul va zbura imediat către experiența de vis pe care ai avut-o ascultând muzică la cele mai înalte standarde.

Categorii: audioopiniesony
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.