Citeam în azi că un iPhone 2G (primul iPhone lansat de către Apple în 2007) sigilat a fost vândut la o licitaţie pe site-ul lcgauctions.com pentru suma de 39339.60 dolari (licitaţia a pornit de la 2500 dolari).
Pentru că telefonul este neatins, impecabil, dar şi pentru că vorbim de un device ce a schimbat radical piaţa telefoanelor, valoarea sa în ochii colecţionarilor a crescut considerabil, astfel că cei 600 de dolari cheltuiţi de proprietar în 2007 s-au tranformat în aproape 40.000 de dolari 15 ani mai târziu.
Observaţi şi voi cum evoluează tehnologia în ziua de astăzi, ritmul pare mai rapid ca niciodată, astfel că peste 15 – 20 de ani device-urile din prezent vor părea oarecum rudimentare. Dar acest lucru nu va atrage colecţionarii vremii ?
Oare ne-am putea îmbogăţi la bătrâneţe dacă am cumpăra astăzi device-uri deschizătoare de drumuri ? Un exemplu ar fi putea fi primul smartphone pliabil lansat vreodată (Royole Flexpai – dacă se mai găseşte sub o formă sau alta) sau orice altă tehnologie nouă, inedită, una ce iese din rutina zilnică.
Colecţionarii sunt atraşi în general de device-uri din prima generaţie, cele care au adus acel ceva care a schimbat mersul lucrurilor.
Hmmm, ce ziceţi 🧐, încearcă cineva 💰💰💰 ?