Smartphone

Cu doar câteva minute în urmă am prezentat noul smartphone Huawei P50E, un mid-range frumuşel şi destul de potent. În articol am evidenţiat faptul că telefonul este limitat la conectivitate 4G şi asta pentru că producătorul chinez plăteşte în continuare tribut sancţiunilor americane.

Se pare totuşi că Huawei lucrează la o modalitate de a aduce conectivitatea 5G pe smartphone-urile sale. Este o alternativă din topor, însă ar putea aduce noi utilizatori alături de companie. Opţiunea găsită de Huawei ar fi o husă 5G.

Această husă va fi compatibilă cu telefoane Huawei (foarte probabil doar cu modele premium) şi va include modem 5G, antene, port USB Type-C şi chiar o baterie suplimentară. Sistemul va funcţiona oarecum similar cu accesoriul Moto Mod 5G al celor de la Motorola. Acesta aducea conectivitatea 5G pe Motorola Moto Z3 şi Moto Z4 când această tehnologie era încă într-o fază incipientă.

Chiar dacă este o modalitate rudimentară de implementare 5G prin portul USB Type-C, aceasta ar putea aduce un plus de imagine pentru Huawei. Sunt curios însă cum vor putea crea o astfel de husă atât timp că au interzis în a folosi tehnologie 5G de orice fel. Vor colabora oare cu o altă companie producătoare de accesorii ?

Sursa: slashgear.com

Categorii: huawei

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.