Software

Cyanogen, compania din spatele CyanogenMod, a anunţat pe pagina sa oficială că îşi va încheia activitatea începând cu data de 31 decembrie 2016. Situaţia companiei era dramatică încă din noiembrie când a fost închis sediul din Seattle şi au fost concediaţi majoritatea angajaţilor.

Încrederea acordată companiei s-a diminuat după scandalul cu OnePlus din 2014. Atunci Cyanogen echipa software smartphone-ul OnePlus One comercializat în afara Chinei. În momentul în care OnePlus a intrat oficial pe piaţa indiană (a doua ca volum), Cyanogen a bătut palma cu Mixromax (un producător local) pentru a utiliza CyanogenMod în exclusivitate pentru această ţară. În acel moment OnePlus a sistat vânzările din India până au lansat propriul sistem de operare.

Cyanogen a fost ofertată la un moment dat chiar şi de Google, însă atunci fiind pe val a refuzat orice negociere cu gigantul american. CyanogenMod va continua să existe şi va fi dezvoltat de membrii comunităţii, codul sursă fiind disponibil oricui doreşte să se implice în proiect.

Pentru cei ce nu ştiu, CyanogenMod este un sistem de operare open-source pentru smartphone-uri şi tablete. Vorbim de un software gratuit ce este bazat pe versiuni oficiale Android ce are adăugări de cod original.

Sursa: cyngn.com

Categorii: software
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.