Software

CyanogenMod este unul dintre cele mai cunoscute custom ROM-uri pentru Android. CyanogenMod 10.1 a ajuns în etapa Release Candidate care ar fi aproape de versiunea finală / cel puțin așa declară echipa din spatele CyanogenMod într-un articol pe blogul lor.

CyanogenMod 10.1 este bazat pe Android 4.2.2 Jelly Bean și reprezintă ocazia de a avea 4.2.2 pe telefoane care nu ar primi oficial acest update de software din partea producătorilor.

Lista de device-uri pe care poate fi instalat CyanogenMod 10.1 / Android 4.2.2 Jelly Bean:

– Acer Iconia Tab A700;

– Google Nexus S / Samsung Nexus S;

– Samsung Galaxy S III;

– LG Optimus G;

– HTC One X;

– Samsung Galaxy S;

– Google Nexus 7 în varianta Wi-Fi cât și cu 3G;

– Samsung Galaxy S II;

– Samsung Galaxy Nexus;

– Google Nexus 4;

– Google Nexus 10;

– Kindle Fire;

– Kindle Fire / generația a doua;

– Samsung Galaxy Tab 2 7.0 3G cât și în varianta Wi-Fi;

– Samsung Galaxy Tab 2 10.1 3G cât și pe Wi-Fi only;

– LG Optimus L9;

– LG Optimus 4X HD;

– LG Optimus LTE;

– ASUS Transformer Pad Infinity;

– Google Nexus Q;

– Samsung Galaxy Note.

La unele telefoane din seria Nexus nu văd de ce aș trece pe CM10.1 câtă vreme Android 4.2.2 vine direct de la Google. Totuși, sunt o multitudine de alte telefoane și tablete care cu ajutorul CM10.1 vor rula Android 4.2.2.

Update: Am înțeles că la Samsung Galaxy S II, S III și Note ar fi vorba doar de varianta americană cu CPU Qualcomm și nu cea internațională cu Exynos. Mulțumesc Dan. 

Sursa: CyanogenMod

Categorii: android

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.