De aproximativ o săptămână se vorbește tot mai mult de CyanogenMod 12.1, pe baza de Android 5.1 Lollipop, pe forumurile dedicate, iar câteva deviceuri deja dispun de builduri ce folosesc ultima versiune disponibilă a sistemului de operare Android.
Android 5.1 aduce multe îmbunătățiri față de 5.0.2, printre care și un meniu Quick Settings îmbunătățit, HD Voice, suport dual-sim mai bun, revenirea opțiunii silent mode și încă câteva mii (da, mii) de fixuri și modificări pentru performanțe mai mari.
Cei de la Cyanogen încă nu distribuie builduri oficiale pentru CyanogenMod 12.1 pentru multe deviceuri, însă sursa acestuia este disponibilă, iar unii dezvoltatori XDA au început să compileze variante pentru diferite modele până când acestea vor primi suportul oficial.
Notează ca CyanogenMod 12.1 este încă în faza de început, pentru unele deviceuri fiind disponibile versiuni ALPHA. Așa că înainte de a testa acest ROM va trebui să faci un backup al tuturor datelor din memoria internă (detalii). Mai mult, un backup folosind funcția cu același nume din recovery-ul TWRP sau CWM este foarte recomandat.
Mai jos vei găsi linkuri către threadurile XDA dedicate CM12.1 pentru câteva deviceuri pentru care am găsit această versiune de CyanogenMod. Nu pot da linkuri directe către builduri pentru că acestea sunt actualizate des cu tot felul de fixuri. Astfel, poți și citi recomandările pentru fiecare model și să afli ce funcționează și ce nu.
Pentru instalare va trebui să ai un custom recovery instalat, precum TWRP sau CWM. Mai multe detalii despre acestea poți găsi făcând click aici.
CyanogenMod se distribuie fără Google Apps (GAPPS), ceea ce înseamnă că dacă vrei să accesezi serviciile Google va trebui să le descarci separat și să le instalezi folosind custom recovery-ul, după insalarea CyanogenMod. O versiune pentru Android 5.1 poți găsi aici.
- Samsung Galaxy S5 – link
- Samsung Galaxy S4 i9505 – link
- Samsung Galaxy S3 – link
- Samsung Galaxy S2 – link (multumim Dan si Valyum)
- Samsung Note 3 – link
- Samsung Note 2 – link
- Sony Xperia Z2 – link
- Sony Xperia Z – link
- LG G3 – link
- LG G2 – link
- HTC One M7 – link
- Motorola Moto E – link
- Motorola Moto G – link
- Motorola Moto X – link
- Nexus 4 – link
- Nexus 5 – link
- Nexus 6 – link
- OnePlus One – link
Din nou îți aduc aminte că acestea sunt builduri foarte “tinere” ce conțin buguri. Deși sunt destul de stabile, nu se știe niciodată. Dacă folosești deja CyanogenMod 12.1, povestește-ne despre experiența ta și numele deviceului în secțiunea de comentarii.