CyanogenMod 12 bazat pe Android 5.0 a devenit oficial Software

Deși nightly-urile CyanogenMod 12 au fost anunțate oficial pe data de 5 Ianuarie 2015, am așteptat o perioadă până să îl anunț, pentru a le da distribuțiilor o șansă să se “maturizeze”.

Deocamdată poți găsi doar variante nightly (versiuni compilate automat în fiecare noapte pe baza ultimului cod sursă), dar cei de la Cyanogen ne spun că pentru device-urile anunțate inițial funcționează mai tot în așa fel încât pot fi folosite în utilizarea de zi cu zi. Aceste versiuni încă nu au implementate toate funcțiile CyanogenMod, cum ar fi motorul de teme, reorganizarea butoanelor din quick settings sau a celor din bara de navigare. De aici putem trage concluzia că acestea sunt mai mult apropiate de codul sursă nativ Android decât de cel CyanogenMod. Însă pe măsură ce va trece timpul, încet-încet vom vedea cum aceste distribuții vor aduce tot mai mult a CM.

Ce îți recomand este să aștepți prima varianta M (snapshot), dar dacă ești nerăbdător în a vedea cum se mișcă CM12 bazat pe Android 5.0 Lollipop pe telefonul/tableta ta, acum poți face asta.

Înainte de a începe procedura de instalare, te sfătuiesc să faci un backup. Fiind distribuții nightly, nu poți fi niciodată sigur, chiar dacă echipa CM zice că sunt OK. Instrucțiunile de backup le găsești mai jos, alături de cele pentru instalare, iar pentru device-urile Samsung îți recomand și un backup la partiția EFS folosind instrucțiunile de aici.

Pentru instalare va trebui să urmezi pașii din articolul de aici. Mai jos vei găsi linkuri către secțiunile de download pentru device-urile anunțate inițial. O versiune de Google Apps compatibilă găsești aici (recomand varianta Micro Modular – link direct). Mai multe detalii pentru fiecare device în parte vei găsi pe forumul oficial CyanogenMod la adresa forum.cyanogenmod.org.

Dacă ai întrebări, te aștept în secțiunea de comentarii.

Spor la flashuit!