gAuto

Din 2020 intră în vigoare noi reglementări privind limitele CO2 impuse la nivelul Uniunii Europene. Acestea sunt mult mai stricte şi vin cu o serie de provocări pentru toţi producătorii auto.

În lunile următoare vom vedea motoare din ce în ce mai eficiente, cât şi soluţii noi precum motorizările GPL sau electrice. Se pare că Dacia are pregătită deja o primă variantă pentru modelul Duster: 0.9 TCe GPL în trei cilindri cu o putere maximă de 100 CP. Motorul va funcţiona şi cu benzină, iar rezervorul GPL va fi amplasat în locul roţii de rezervă.

Noua versiune pe gaz petrolier lichefiat va dispune de o serie de sisteme de siguranţă suplimentare şi va fi denumită comercial Dacia Duster ECO-G 100. Preţul de pornire în România pentru acest model ar urma să fie de aproximativ 14.500 euro.

Anul viitor Dacia ne pregăteşte noi generaţii pentru Sandero şi Logan, iar acestea vor veni cu siguranţă în cel puţin o variantă GPL.

Sursa: auto-bild.ro

Categorii: gauto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.