Software

Android Wear este interfața grafică gândită de către Google pentru accesoriile inteligente. În prima fază urmează a fi implementat pe smartwatch-uri. Au fost anunțate două modele: Moto 360 și LG G Watch. Urmează alte produse de la ASUS, HTC, Samsung etc.

La prima vedere aș spune că Android Wear nu este cine știe ce sistem de operare. Pare a fi mai degrabă un Google Now pus pe un ceas inteligent și optimizat să furnizeze conținut relaționat. Se va sincroniza cu contul Google și își va lua toate datele de acolo. Pe de altă parte este clar că nu va funcționa distinct de un smartphone. Urmează să afișeze diverse notificări. Îl controlezi precum Google Glass, iar prima comanda este Ok Google! 

Care ar fi rețeta succesului în cazul Android Wear?

1. Multe companii urmează a furniza produse pe rețeta Android Wear. De aici reiese o concurență puternică, prețurile vor coborî, iar utilizatorul final este cel care câștigă în final. Google a lucrat la proiectul Android Wear cu ASUS, HTC, LG, Motorola, Samsung, Intel, Broadcom, Imagination, MediaTek, Qualcomm.

2. Implicare a dezvoltatorilor de aplicații de la bun început. Android a strâns o întreagă comunitate în jurul aplicațiilor Android, în jurul Google Play. Când ceasurile cu Android Wear urmează a ieși pe piață vor avea tot felul de aplicații optimizate etc.

3. Compatibilitate extinsă cu smartphone-urile Android. Samsung a lansat GALAXY Gear, Gear 2 și Gear 2 Neo, dar ceasurile companiei sud-coreene lucrează doar cu câteva modele Android. Nici măcar nu există o compatibilitate cu toate telefoanele din gama GALAXY. Nu va fi cazul la smartwatch-urile cu cu Android Wear, nu va exista o astfel de fragmentare.

4. Aceeași interfață indiferent de producătorul hardware. Aici nu sunt sigur 100%, dar din clipurile oficiale de prezentare lasă să se înțeleagă că producătorul nu va aduce un UI propriu peste Android Wear. Ar fi un lucru pozitiv, uniformizare și update-uri de software mai rapide.

5. Design diferit și deja am un preferat, Moto 360 care din imaginile de presă aș spune că arată într-un mare fel. Vom vedea produse și de la ASUS, HTC, Samsung pe lângă LG și Motorola. Vom vedea câteva smartwatch-uri bine puse la punct.

Mai multe detalii legate de Android Wear:

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.