Am citit articolul lui Radu și achiesez la ideea afirmată în a doua parte.

Da. Altex are un șef pe care nu-l suport, cu care am avut de-a face la modul personal și mi-a lăsat impresia unui personaj căruia nu-i ajungi la nas nici cu prăjina.

Da. Afirmația că “nu pot fi corecți într-o piață în care nimeni nu e.” lasă loc de multe interpretări și are corelații chiar și în plan politic. “Dacă noi nu furăm, fură alții ” sau chestii de genul.

Totuși, să închizi un magazin de la prima abatere, pe baza unor promoții ce nu au fost raportate conform cadrului legal și de prima dată când începi să faci astfel de mutări în piață, ne arată și cât de heirupist este ANPC-ul. Zici că suntem într-un stat totalitar.

Sunt curios cine ar fi pus măsura în aplicare, se închideau magazinele în format fizic, ce făceau cu site-ul online și ce autoritate a statului ar fi intervenit ca să transpună decizia luată? STS-ul?

Vă imaginați o situație de genul în SUA cu Amazon sau chiar și în China cu Alibaba? (Ups, în al doilea scenariu este plauzibil și cam acolo ne ducem și noi).

Altex înseamnă sute dacă nu chiar mii de angajați, sute de furnizori pe partea de import, depozite, firme de curierat ce sunt interconectate etc. Da. Trebuie să iei măsuri împotriva lor, dar la prima abatere îi poți lovi cu amendă pe măsură, revii cu altă amendă și mai mare etc. Mi se pare așa o decizie prin care să animăm masele înainte de Black Friday, lumea se bucură că autoritățile statului lucrează și ia uite frate ce le-a făcut-o ăstora de la Altex etc.

Mi se pare că prea ușor ne jucăm cu suspendarea activității etc. Dacă era pusă siguranța populației în joc, da. Așa poți ușor să găsești o metodă prin care să-l despăgubești pe clientul păgubit, să vezi dacă shop-ul dorește să-și revizuiască atitudinea etc. Și dacă nu oferă niciun feedback și este recidivist, poți decide să-l și închizi pe o anumită perioadă de timp.

Între timp ca într-o poveste cu zâne, Altex a remediat problema, ANPC a luat la cunoștință și nu mai propune să le închidă activitatea.

Să vedem dacă eMAG-ul scapă de vigilența comandamentului de iarnă.., pardon…, Black Friday.

Categorii: opinie
Tag-uri: altexANPC

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.