Opinie

La sfârşitul săptămânii trecute a circulat o informaţie preluată ulterior de mai multe site-uri de profil, care spunea că HMD Global pregăteşte un smartphone tip flagship, un aşa numit Nokia Magic Max.

Sursa cu pricina spunea că Nokia Magic Max va veni cu ecran AMOLED de 6.7 inci cu rată de refresh la 120Hz, procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, până la 16 GB RAM, până la 512 GB stocare, cameră foto triplă cu senzor wide la 144 Megapixeli şi baterie de 7950 mAh cu încărcare rapidă la 180W.

Şi totuşi sunt aproape sigur că acest smartphone nu va exista, Nokia Magic Max fiind foarte probabil un vis frumos al celui care a scris articolul respectiv. De ce ? Din mai multe motive:

  • specificaţiile sunt destul de imposibile (senzorul wide de 144 Megapixeli nu există, ultimele veşti despre o astfel de posibilitate datând de prin 2019, bateria de 7950 mAh este complet atipică, iar tehnologia la 180W probabil nu există în dezvoltare la HMD Global);
  • strategia HMD Global declarată este de a-şi consolida segmentele de buget şi feature phone (compania nu are nici măcar un mid-range cu ceva mai mult potenţial);
  • resurse limitate (din păcate la eşecul numit Nokia 9 PureView compania finlandeză a pierdut mulţi bani, iar în acest moment resursele nu îi permit un nou pariu riscant).

HMD Global adoptă o politică destul de conservatoare, astfel că un flagship sau un upper mid-range nu şi-ar avea rostul în 2023.

Via: gizchina.com