Smartphone

Sunt unul dintre cei care și-a dorit să cumpere un smartphone OnePlus One încă de când am citit datele sale hardware, am aflat că rulează un sistem de operare Android cu eticheta powered by CyanogenMod și am dat de prețurile de comercializare.

Au fost și câteva articole apreciative la adresa lui OnePlus One pe site, m-am ales și cu câteva critici în social media (Twitter și Facebook). Acum îmi dau seama că telefonul startup-ului asiatic este doar, să-mi scuzația expresia, un fâs ce s-a multiplicat la nesfârșit în spațiul web.

Și acum să răspund la întrebarea din titlu. Sunt o sumă de motive și le-am structurat într-un mod cât mai logic.

1. Indisponibilitatea;

Nu-l găsești pe nicăieri. Este afișat prin unele shop-uri online asiatice, dar timpul de așteptare este de ordinul săptămânilor sau chiar al lunilor. Pentru o mașină la comandă se așteaptă 2 – 3 luni, dar nu pentru un smartphone. S-ar fi vândut milioane de OnePlus One de la momentul în care a fost anunțat și până în prezent, dar nu au reușit să producă suficient de multe unități.

2. Probleme software;

Pe la începutul lui iunie au lansat primul lot de telefoane și au trebuit să-l retragă rapid de la vânzare pentru că au apărut unele probleme software, rezolvate printr-un update de firmware. Știți cum se zice în croitorie: Măsori de 10 ori și tai o singură dată, mai bine își făceau toate testele înainte și-l lansau fără bug-uri.

OnePlus-One-5-630x615

3. Sistemul cu invitații devine stresant, invită la spam;

Recunosc că și eu am participat la prima sesiune de înscriere la invitații spre a cumpăra device-ul. Mi-au dispărut speranțele când am văzut că au aplicat câteva sute de mii de persoane. Tot buzz-ul ăsta se întoarce împotriva lor. Vă invit să urmăriți pagina OnePlus One de pe Facebook sau de pe web și să vedeți la fiecare postare sau articol să vedeți ce apostrofați sunt pentru cerșirea de buzz gratis (share pe Facebook, Twitter etc).

4. Alte telefoane încep a avea specificații excelente + experiență de utilizare de top în aceeași categorie de preț ca OnePlus One. 

Și aici aș face referire directă la LG Nexus 5 care deja a coborât în pragul a 1200 – 1300 lei și devine o alternativă excelentă la OnePlus One (hardware de top, update software la timp și bug-urile rezolvate direct de către Google). Mai ales că Android L urmează a sosi în avanpremieră pe LG Nexus 5.

Cred că OnePlus One va intra în manualele de lansări de telefoane cu mențiunea AȘA NU. Dacă ar exista un astfel de ghid…

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.