Arhiva-Resurse

M-am trezit de dimineaţă că nu mai am semnal în reţeaua Vodafone şi nu şi-a revenit în ultimele ore, bănuiesc că este o problemă locală ce se va remedia în curând. Mai am şi o cartelă de Cosmote, dar numărul din Vodafone este mai important pentru că are ataşat şi un abonament de date – doar 512 MB trafic. Ideea este alta şi se pare că de la 1 ianuarie 2012 va fi un mare balamuc. Chiar în aceste momente se negociază extensia licenţelor dintre ANCOM şi Vodafone, Orange.

În 1997 au obţinut dreptul de licenţă pentru 15 ani de zile şi la 31 decembrie 2011 se încheie acest acord. Cosmote mai are o perioadă de graţie până pe 5 aprilie 2014 şi asta pentru că licenţa lor a fost eliberată mai târziu

Miza pare a fi şi spectrul de frecvenţă pe 900 MHz. RCS&RDS îl vizează şi ANCOM cere Vodafone, Orange şi Cosmote să elibereze o parte din frecvenţele radio pe care le deţin şi asta în mai puţin de un an de zile. Vodafone şi Orange nu sunt de acord să facă totul într-o perioadă de timp pe care o consideră scurtă şi mai ales că într-o perioadă de criză vor trebui să facă investiţii majore în infrastructură spre a menţine calitatea serviciilor oferite la acelaşi nivel.

Detalii găsiţi pe zf.ro.

Sunt curios ce va face ANCOM în cazul în care 18 milioane de români se vor trezi fără semnal şi cum vor motiva faptul că nu au pregătit din timp această trecere. Birocraţia românescă este pe cale să aibă o altă mare realizare în sens negativ.

Se pare că  o decizie finală va fi anunţată pe 28 decembrie 2011. Mi se pare cam din scurt. Situaţia este foarte tensionată.

Categorii: arhiva-resurse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.