Opinie

De-a lungul timpului ați remarcat că testez o multitudine de smartphone-uri, de la modele entry-level și până la telefoane de top. Majoritatea prietenilor îmi spun că nici nu ar avea rost să am un telefon personal. Mă rog, au și ei dreptate într-un fel. De multe ori trec săptămâni întregi în care smartphone-ul meu zace în sertarul de la birou.

Primele mele telefoane Android au fost LG Optimus One, Samsung GALAXY Nexus, LG Nexus 4, HTC One M8 și LG Nexus 5 de câteva zile. Cu această ocazie vedeți și cum a evoluat stilul recenziilor făcute de mine, de la 2010 când nu știam prea multe și până la formatul devenit standard de la sfârșitul lui 2013. Știu că mereu este loc de mai bine. De aceea formatul va evolua de-a lungul timpului și nu va rămâne blocat într-un stereotip.

HTC-One-M8 (5)

De ce am renunțat la HTC One M8 pentru LG Nexus 5?

Motivele sunt subiective 1000%.

1. În primul rând mi-am dorit să revin la Android-ul nativ. Am folosit LG Nexus 4 până când am reușit performanța de a-i sparge display-ul și într-un fel pot spune că interfața grafică de pe telefoanele Nexus se potrivește mai mult pe stilul meu de utilizare. Nu am putut să mă adaptez la Sense UI și puținul bloatware aferent.

2. HTC One M8 stă prost de tot la capitolul autonomie. Mereu trebuie să sacrifici partea de sincronizare, luminozitate la 30 – 40%. Bateria de 2600 mAh se dovedește insuficientă pentru procesorul Snapdragon 801 quad-core + display-ul FHD de 5 inch. LG Nexus 5 nu excelează în ce privește orele de utilizare oferite, dar cu mai puține sacrificii te duce de dimineața până seara.

3. Camera Ultrapixel de la HTC One M8 livrează fotografii de proastă calitate. Mă rog, precum la punctul 2, nici Nexus 5 nu impresionează, dar HTC-ul se situează sub orice critică. În locul HTC aș fi implementat senzorul de 13 Megapixeli de la HTC Desire 816 sau HTC One M8 Mini.

4. Nu-mi place să am ca telefon personal un device cu preț de peste 2000 lei. Pur și simplu. Am și așa mare grijă de telefoanele pe care le testez, unele cu preț de peste 1500 – 2000 lei. Dacă se întâmplă ceva cu smartphone-ul meu prefer să nu regret prea tare.

5. Metalul de pe spatele lui HTC One M8 este predispus la zgârieturi și prefer feedback-ul dat de un plastic cauciucat mat, grip mult mai bun la Nexus 5.

Una peste alta, nu sunt prea multe motive clare. Am ales să trec pe LG Nexus 5 pentru că LG Nexus 4 mi-a plăcut în mod deosebit, iar Nexus 5 oferă o experiență de utilizare similară. O să-mi fie puțin dor de sunetul de calitate și designul desăvârșit al HTC One M8-ului.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.