Avem şi o staţiune mai mare şi aia vai şi amar de ea.
Mamaia se poziţionează, în visele hotelierilor, ca staţiune de lux. Am văzut câteva hoteluri ce afişează 4 stele dar la exterior arată jalnic de parcă a trecut peste ele cutremurul din Chile de la începutul lui 2010.
Până la urmă să fac o mică listă cu de ce să nu mergi la Mamaia:
1. Costul – atât hotelurile cât şi masă. Acum depinde şi ce fel de om eşti. Poţi să iei ţeapă rapid dacă nu eşti pe fază. Multe „Împinge tava” îţi servesc hrană rece şi învechită iar la buzunar te usucă. Îi bine că mai dai şi de „mohicani” ai bunului simţ (puţini la număr);
2. Mulţimea de sezlonguri de pe plajă şi, aproape, inexistenţa duşurilor gratuite. Nu cred că am cereri prea ridicate. Sunt prea multe şi prea pestriţe sezlongurile astea. Am văzut şi eu imagini de la prieteni mei ce au fost prin Grecia şi Turcia dar nu am „dat” de nebunia de la noi. Sunt o groază în plus ce nu sunt ocupate de vreun turist. Este ca şi cum ai întinde 100 de lansete spre a prinde peşte dar ştii că în râu sunt doar vreo 10 – 15 potenţiale „victime”. Să impună nişte norme – o singură culoare spre exemplu;
3. Accesul maşinilor în staţiune chiar şi într-o zonă aproape de plajă. Ar putea bloca accesul lor până la gondolă sau chiar mai mult. Dar cred că apoi se gândesc că nu mai scot bani din taxarea celor ce intră cu autovehiculul în staţiune;
4. Faptul că nu ştii cu ce ai de a face: staţiune de lux pentru cei care îşi permit sau una pentru toată lumea. Preţurile sunt şi de te dau pe spate şi din cadrul celor pentru toate buzunarele. Amalgamul ăsta este nasol.
5. Apa murdară – de la an la an apar tot felul de „ameninţări”. Algele sunt în cantităţi industriale şi pentru că o parte din apa menajeră ajunge în mare. Anul acesta au fost peşti aceia care au ciupit şi chiar zilele trecute am observat cum bancuri întregi de peşte se plimbă prin apropierea malului.
6. Super aglomerată – ai impresia că nu poţi respira de la mulţimea de turişti. Zici că eşti pe un bulevard din Tokyo.
Update: Nu-i înţeleg pe cei care pe terasele de fiţe îşi beau ceaiul, energizantul sau cafeaua sub impulusul biturilor incredibil de puternice. Credeam că dacă tot eşti pe o plajă vrei să asculţi şi o parte din zgomotul valurilor.
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.