Opinie

La bursa zvonurilor se discută despre un smartphone Android ieftin pe care OnePlus l-ar avea gata de lansare în perioada imediat următoare.

Mi se pare o mutare interesantă din partea companiei chineze. Au încercat segmentul mid-range cu OnePlus X în urmă cu ceva ani de zile, iar în 2020 ne aduc un smartphone mid-range – OnePlus Nord și un alt dispozitiv în segmentul entry.

Despre noul telefon OnePlus se vorbește pe la colțurile internetului că ar avea trei senzori pentru camera principală, baterie de 6000 mAh și procesor Qualcomm Snapdragon 460 (dezvoltat într-un proces de litografiere pe 11nm, octa-core la cu frecvență maximă de 1.8 GHz, Adreno 610 GPU, agregare de spectru pe 2 benzi și viteze de până la 390 Mbps pe 4G și 150 Mbps în upload, Wi-Fi ac, bluetooth 5.1, suport pentru USB-C etc).

Și acum să răspund la întrebarea din titlu.

  1. 2020 este anul în care suntem mai atenți la prețul plătit pe un smartphone – pandemia de covid-19 a lăsat multe persoane fără o slujbă, iar criza adevărată mai că stă să înceapă în orizontul apropiat. Vremea când ne uitam la telefoane de top și nu ne gândeam prea tare înainte de achiziție aș spune că a trecut.
  2. Smartphone-urile cu preț de până în 1000 lei oferă o experiență de utilizare din ce în ce mai bună – sunt o sumă de modele din seria GALAXY A de la Samsung, Lite-urile de la Huawei, pleiada de terminale Xiaomi și multitudinea de modele de sub gama Moto și se descurcă din ce în ce mai bine, de la modul în care rulează aplicații și până la camera foto și video. Până și la conectivitate sau autonomie nu sunt prea multe de comentat.
  3. Marele avantaj al OnePlus – software-ul. Am folosit OnePlus nu pentru cameră sau pentru autonomie, erau sub Huawei P30 Pro-ul ce a precedat OnePlus 7T-ul, ci pentru experiența software. Un Android ce seamănă cu cel nativ, dar am curajul să spun că-l aduce cu un pas în față prin tips & tricks-urile aplicate la nivel software. Aș nota pozitiv și suportul pe termen mai lung (doar că aici nu am idee dacă vor menține ștafeta la nivel smartphone-urilor premium pe care OnePlus le avea exclusiv în ofertă până de curând).

Pe de altă parte, nu știu dacă OnePlus are puterea să listeze noul smartphone în oferta operatorilor. Cu un preț sub 1000 lei ar ajunge la un preț bun direct de la abonamentele de bază și oferit gratuit la cele de 10 – 15 euro pe partea de prelungire contract, fidelizare etc.

Rămâne de văzut ce strategie va adopta OnePlus, cum își va poziționa noul smartphone în gamă și în fața altor telefoane mobile aflate la granița între mid-range și low-cost.

Sunt curios să văd și opinia voastră pe acest subiect.

Tag-uri: OnePlus
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.