De ce? Pai raspunsul este foarte simplu. Citeam, pe undeva nu mai stiu, ca in Romania ar fi 13 calculatoare la 100 de locuitori. Ceea ce este, inca, foarte putin. Ar trebui sa ne gandim din cei 13 cat au si internet – probabil 5 – 6 si asta spune multe despre potentialul de crestere. 
             Citeam ceva interesant pe la Orlando despre un articol al lui Catalin Tolontan privind evolutia presei scrise si problemele sale. Zoso spunea ca Google nu este interesat de achizitia la pret redus a unor ziare din SUA. Este cert un singur lucru. Cui ii convine sa plateasca de la 1 leu in sus pentru un ziar traditional cand are posibilitatea sa citeasca totul pe gratis in online. In general, se cunoaste targetul unor ziare – cititorul civilizat – are acasa internet. As putea da un exemplu: Inainte cumparam in fiecare luna promotor – de cand am net nu am mai cumparat revista si ii urmaresc in online. Tolontan vorbeste despre o campanie publicitara denumita Un cititor civilizat face cît o mie de idioţi – da intr-un fel vina pe retelele sociale si bloguri pentru decaderea presei. Presa a picat singura – fiind corupta politic, moral si promovand in randul ei tot felul de personaje. Era normal sa ii vina sfarsitul. Vor mai ramane cateva ziare si alea vor fi gratuite – se cere eficacitate.
               Online ramane o alternativa pentru multe ziare – redactia lor va trebui sa fie mult mai redusa si cu mai multe personaje de valoare. Oricum eu sunt un neofit si  asta este parerea mea personala. Nu ma intereseaza in mod deosebit ce se va intampla cu presa scrisa pentru ca nu sunt implicat in fenomen – probabil criza economica afecteaza si acest domeniu – am uitat ar trebui sa spun recesiune economica, se spune ca Romania este in recesiune economica – oricum ne asteapta criza.

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.