Diverse

Dacă vă plimbaţi des cu trenul, trebuie să ştiţi că de la 1 iulie vor creşte preţurile biletelor cu 20%. Ultima mărire de tarif pentru biletele CFR Călători a fost făcută în 2013, adică în urmă cu 9 ani.

Sorin Grindeanu, Minstrul Transporturilor, a declarat că ”Guvernul a aprobat astăzi bugetul CFR Călători. Compania CFR Călători a solicitat creșterea tarifelor pentru bilete de la 1 iulie 2022 ! Mai exact: o majorare cu 20%, după 9 ani în care nu s-a operat vreo modificare de preț. Vorbim de prima actualizare de tarife din 2013 încoace, în condițiile în care prețurile la carburanți și energie electrică au crescut constant!”

Interesant este că reprezentanţii CFR Călători au solicitat această creştere de preţ deoarece ar avea nevoie de mai mulţi bani pentru investiţii şi mentenanţă. Se pare că infrastructura feroviară este prinsă în câteva finanţări prin PNRR, iar CFR Călători trebuie să se implice în modernizarea materialului rulant existent, cât şi în achiziţia de material nou.

Mai mult chiar, ARF (Autoritatea pentru Reformă Feroviară) a anunţat semnarea unui contract pentru achiziţia a 20 de noi rame electrice de lung parcurs. Investiţia va fi de 263 milioane de euro şi include şi mentenanţa celor 20 de rame pe o perioadă de 15 ani.

Sursa: news.ro

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.