Diverse

Începutul de săptămână ne aduce şi veşti noi din Rusia, ţară care a ajuns într-un puternic con de umbră din punct de vedere economic după ce a declanşat războiul cu Ucraina.

Prima informare este legată de business-ul Nissan din această ţară. Consiliul de Administraţiei al companiei a aprobat vânzarea subsidiarei Nissan Manufacturing Russia LLC către NAMI (Institutul Central de Cercetare și Dezvoltare a Automobilelor și Motoarelor din Rusia) pentru doar 1 euro. Tranzacţia implică atât fabrica din Rusia, cât şi centrele de cercetare-dezvoltare, vânzări şi marketing.

Interesant este că acordul de vânzare-cumpărare include şi o opţiune de buy-back, una care permite celor de la Nissan să îşi recupereze subsidiara în următorii 6 ani. Sigur că această decizie ţine foarte mult de evoluţia contextului politic şi economic din anii următori.

O altă noutate din Rusia este legată de Meta, compania din spatele Facebook, Instagram sau WhatsApp. Aceasta a fost declarată ca fiind o organizaţie teroristă şi extremistă de către Serviciul Rus de Supraveghere Financiară, astfel că în scurt timp reţelele de socializare ale companie ar putea fi închise definitiv pe teritoriul ţării (pentru cel puţin o perioadă).

Surse: profit.ro, autocritica.ro

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.