Dell vine cu un produs nou în piaţă. La prima vedere ai putea spune că este o nişă nouă. Produsul se numeşte Dell Streak şi este mai mare decât un smartphone dar mai mic decât un tablet pc (am luat spre comparaţie celebrul iPad). La început s-a vehiculat denumirea de Dell Mini 5.
Specificaţii Dell Streak:
– display touchscreen multitouch de 5 inch cu rezoluţie 800×480 pixeli;
– cameră foto de 5 Megapixeli cu autofocus şi dublu led;
– cameră frontală VGA pentru apelurile video;
– Wi-Fi, GPS;
– memorie internă de 16 Gb şi suportă microSD de până la 32 Gb;
– transfer de date de până la viteze de 7,2 Mbps;
– procesor Snapdragon de 1 Ghz şi sistem de operare Android vs 2.1;
– baterie de 1300 mAh;
– permite accesul către cele aproximativ 40.000 de aplicaţii din Android Marketplace;
– are integrat Google Maps şi acces facil către facebook, twitter şi youtube;
Va fi disponibilă pe site-ul dell.com de luna viitoare la un preţ de 500 dolari. Nu ştiu cât de viabilă este soluţia de o vinde de pe site-ul companiei. Google a încercat ceva similar cu Nexus One şi până la urmă au apelat la metodele convenţionale prin retaileri şi companiile GSM.
        Prin unele articol este denumită mini-tabletă. Cu siguranţă în jurul produsului s-a creat un buzz, în special în blogosfera de afară, dar rămâne de văzut cât din atitudinea pozitivă se va şi concretiza real în număr de mini-tablete vândute. Ca un simplu telefon este greu să o foloseşti deoarece display-ul este imens şi lumea pe stradă ar zice că vorbeşti la o scândură. Sunt sigur că bateria nu rezistă prea mult având doar 1.300 mAh la un display de 5 inch, procesor de 1 Ghz.
         Atuurile ar fi, printre altele, sistemul de operare Android 2.1 care cu siguranţă se va transformă într-un update la 2.2 sau FroYo, ecranul de dimensiuni generoase dar dacă vrei să nu te doară ochiul te orientezi spre iPad sau alternative (diferenţa de preţ este insesizabilă).
Galerie foto cu Dell Streak:

Video cu Dell Streak:


Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.