Telefoane Mobile

Qualcomm a anunțat noua familie de CPU pentru 2013. Telefoanele poziționate ca vârfuri de gamă vor miza pe Qualcomm Snapdragon 600 (HTC One, Samsung Galaxy S4) sau din a doua parte a anului pe Qualcomm Snapdragon 800 (ZTE Grand Memo).

Telefoanele mid-range și low-cost vor merge pe mâna Qualcomm Snapdragon 400 și 200. Snapdragon 400 va sosi în două variante: Krait dual-core la 1.7 GHz ARM Cortex-A15 sau quad-core la 1.4 GHz pe ARM Cortex-A7. Ambele sunt însoțite de un GPU Adreno 305.

Nu se știe nimic legat de momentul în care se va face debutul în piață al unui smartphone cu acest hardware de la Qualcomm.

O demonstrație video cu un test de benchmark între un CPU Qualcomm dual-core la 1.2 GHz și un competitor quad-core la 1.2 GHz pe partea de web browsing:

Sursa: Liliputing.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.