Arhiva

Lansat în 21 Aprilie 2003, Demonoid este – sau mai bine zis a fost – unul dintre cele mai populare trackere de torrente din lume. În Decembrie 2010 site-ul se clasa pe locul 583 în topul celor mai populare site-uri din lume, având indexate aproximativ 380.000 de torrente. În 6 August 2012 poliția Ucraineană a intervenit în forță, confiscând serverele Demonoid – bine înțeles nu înainte de a face copiile de rigoare. IFPI și Interpol au confirmat arestarea câtorva persoane – presupunem administratorii site-ului – în Mexic.

În replică Anonymus a „declarat război” guvernului Ukrainean. Câteva site-uri oficiale au întâmpinat dificultăți, ne raportându-se însă pierderi majore sau scurgeri de date.

Se pare deci că, de această dată, Hollywood-ul a câștigat.

Începând de astăzi domeniile principale ale Demonoid – demonoid.com , demonoid.me și demonoid.ph – sunt oferite spre vânzare. Până în momentul scrierii acestui articol s-au înregistrat 16 cereri de ofertă.

Este oare iminentă închiderea și altor trackere? Dacă da, avem în România alternative legale de achiziționare sau închiriere a continutului multimedia digital?

Sursa: TorrentFreak