Downloadam niste carti de pe cartiaz( ca de este moca) si ma gandeam la cat de multe surse de informatie exista. Acum prin intermediul netului si cu cunostinte de limba engleza poti invata aproape orice, vointa sa fie.

      Ma gandeam cat de generala este informatia oferita in scoala romaneasca. Adica elevul invata un amalgam de date din domenii diversificate. Cred ca ar fi bine daca s-ar stabili un curriculum comun minimal( matematica, romana, limbi straine) si mai departe sa fie si un curricullum optional la alegerea elevului, parintelui si a unei fise de aptitudini. Asa ar trebui dupa clasa a IV-a. Am dezvolta, pe baza aptitudinilor o serie de elevi capabili in anumite domenii.

       Astfel nu ne-am mai pierde intr-o generalizare ce omoara invatamantul romanesc inca din perioada comunista. Ar fi un model similar celui din State. Am avea cu adevarat o educatie de top bazata pe elevi capabili, mai tarziu in informatica, geografie, istorie, biologie, chimie s.am.d.

        De multe ori sunt studiate si stresante o serie de discipline care la trecerea in etapa universitara nu folosesc la absolut nimic. Spre exemplu: Latina cu ce ajuta ea pe un individ de la mate-fizica care mai tarziu face Finantele. Ar fi multe exemple – doar sunt la mintea oriscui. Ne lipsesc unele materii utile chiar si la V – VIII – Educatia antreprenoriala, suna ciudat dar asa am avea persoane capabile sa inteleaga economia de piata si mecansimele sale.

       Ar mai fi multe de spus pe tema asta – a unei reforme adevarate in invatamant nu doar de fata( alta Marie cu aceeasi palarie).

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.