Ma uitam pe blogurile nou aparute, pe al lui Flori, si citeam ceva despre emo. Normal ca si ea s-a inspirat din alta parte. Ma gandesc la generatia asta si nu ii inteleg, deocamdata. Ce o fi in spatele lor? Cel mai mult ma intriga stilul vestimentar si coafurile ciudate. Se spune ca emo vine de la emotie. 
                Cred ca emo – sau cei care se considera emo – vor sa atraga atentia asupra lor si doresc sa faca asta prin metodele enumerate mai sus. Poate ca societatea actuala ii dezorienteaza pe tineri adolescenti mai mult ca niciodata prin multitudinea de surse de informatie. Dar sa adopti stilul emo nu mi se pare solutie. Un copil-adolescent trebuie sa aiba, in cazul ideal, un filtru bine organizat pus la punct prin educatia de acasa si de la scoala. Asta ar fi valabil numai in cazul ideal. Educatia se face acum mai mult cu un ochi pe televizor si cu unul pe net. 
               Tehnologia aduce o maturizare mai rapida si desi scurteaza distantele cere timp care la randul sau duce la disparitia unor activitati normale pentru un copil-adolescent. Lipsa de timp duce la neverificarea informatiilor ce iti sunt afisate iar asta nu poate avea decat un efect negativ. Generatia ce se dezvolta acum risca a fi manipulata mult mai usor. 
             Sfatul meu: Incercati sa fiti voi insiva fara a copia pe ceilalti. Traiti-va copilaria si adolescenta. Mai putin online si mai mult offline. Acum va dezvoltati sa nu ramaneti lipiti toata viata de un ecran de computer. Nu merita atentia voastra intr-un grad atat de mare. 
Update: Sa nu ma criticati ca am luat in seama articolul unui novice. Am expus doar o opinie pe o tema similara cu cea din blogul respectiv. Acela a fost punctul de plecare.

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.