Hardware

NVIDIA a lansat o nouă generație de plăci video NVIDIA Quadro pe arhitectură Kepler. Această gamă de plăci grafice este destinată profesioniștilor din domenii precum medicina, arhitectura, inginerie, media, entertainment.

NVIDIA Quadro K4000 – O produs destinat segmentului high-end care oferă performanță fără limite pentru aplicatiile cu grafică complexă. Placa este dotată cu 3 GB de memorie și oferă suport pentru configurațiile multi-monitor și 3D stereo.

NVIDIA Quadro K2000 – Se adresează segmentului de mijloc și este destinată unei game largi de aplicații profesioniste. Aceasta vine echipată cu 2 GB de memorie și suport pentru configurațiile multi-monitor.

NVIDIA Quadro K2000D – Reprezintă o variant a plăcii Quadro K2000 care oferă suport nativ pentru monitoarele cu interfață dual-link DVI și pentru monitoarele de rezoluție înaltă, folosite în domeniul mediacal

NVIDIA Quadro K600 – Este o placă video entry-level cu un spor de performanță ridicat și certificări pentru aplicațiile profesioniste de top. Este construită cu 1 GB de memorie, și un design minimalist pentru mai multă flexibilitate.

Declarații oficiale:

“Datorită unităților de procesare vizuală NVIDIA Kepler, putem crea imagini ale unei motociclete randate în intregime, înainte de a construi produsul,” a declarat Nick Schoeps, inginer senior la MotoCzysz, a Portland, Ore., o companie de inginerie care proiectează, construiește și testează motociclete electrice. “Înaintea adoptării produselor Quadro Kepler puteam folosi doar randări statice în cadrul reviziilor de proiectare. Lucrul la cel mai mare nivel de calitate reprezintă un avantaj real de care nu ne puteam bucura în trecut.”

Plăcile NVIDIA Quadro oferă performanță fără compromis pentru utilizatorii cu cerințe specifice în materie de procesare și grafică, ” a declarat Sandeep Gupte, director senior al grupului de soluții profesioniste NVIDIA. “Arhitectura Kepler oferă o soluție de termen lung pentru profesioniștii care vor să integreze un grad sporit de realism și fizică în proiectele lor sau pentru cei care lucreză cu transmisiuni 4K și film”.

Prețurile:

Quadro 4000 – 1269 dolari;

Quadro K2000 și K2000D – 599 dolari;

Quadro K600 – 199 dolari.