A fost deschisă prima franciză Xiaomi din țara noastră. O găsiți în magazinul GBR Tronics din București (Lipscani 68), la etajul 1 din clădire.

La etajul 1 veți găsi expuse produsele Xiaomi, de la telefoane mobile și până la baterii externe, căști, trotinete etc (ca design amintește puțin de Mi Store, dar în același timp ai și impresia că te afli într-un depozit ad-hoc). Am observat la eveniment că erau prezenți și reprezentanți ai Black Tech (presupun că GBR Tronics apelează la Black Tech din poziția de distribuitor).

Fondatorul GBR Tronics a ținut să precizeze că au pornit compania în urmă cu 10 ani, fix în același an și lună cu Xiaomi. :) Acum nu știu dacă este chiar așa, dar ca poveste sună bine. A fost hazlie și continuarea: cifra GBR Tronics de afaceri – 2 milioane euro, a Xiaomi peste 25 miliarde dolari.

Am observat că până acum s-au ocupat de distribuția și importul de Dyson, Wahl, Moser, Targus și Marshall. Au planuri mari cu Xiaomi (pondere de 50% în totalul veniturilor).

Apropo de brandurile menționate:

Dyson – primul aspirator fără sac din lume;

Wahl – prima mașină de tuns electrică;

Moser  – produse pentru frizeri;

Targus – accesorii precum genți, huse, rucsacuri etc;

Marshall – nu cred că are nevoie de vreo descriere.

Alte branduri pe care GBR Tronics le importă sau este distribuitor autorizat: Sennheiser, JBL, Bose, Sony, Devialet (era o astfel de boxă la intrare, nu avea cine știe ce dimensiuni, dar sunetul era next level față de orice am ascultat eu până acum), Nanoleaf – sistem de lumini inteligente, Zoom Stryder – trotinete electrice.

Spuneam de planurile GBR Tronics, înțeleg că au în pregătire alte 2 magazine în viitorul apropiat (unul dintre ele în mall-urile din București și al doilea dacă-mi amintesc corect în Cluj-Napoca). S-a insistat pe faptul că se oferă garanție, că produsele importate au marcă CE etc.

Declarații oficiale:

Suntem foarte mândri că am reușit să devenim prima franciză oficială Mi Zone din  România. Astfel, avem cele mai bune prețuri posibile, și, în același timp, oferim cele mai  cool electronice de zi cu zi”, spune Teo Păduraru, fondator al companiei GBR Tronics. „Dar  cel mai important lucru este garanția. Aproape toate produsele au garanție 24 de luni, în  România.” 

De ce au ales Centrul Vechi din București?

Ne-am dorit să fim mai aproape de clienți.  Avem nevoie să ne spunem povestea”, spune Dragoș Frățilă, fondator. „Vrem să se afle de ce  produsele noastre sunt speciale. Un showroom este locul perfect. Am fi putut deschide într-un  mall sau pe Magheru, dar mai potrivit e Centrul Vechi. De aceea am decis să investim într-un  magazin propriu, în care să fie prezente toate brandurile noastre, prezentate așa cum trebuie,  cu asistență profesională.” 

Sunt câteva aspecte pe care le consider importante pentru orice shop Xiaomi în România:

  1. Telefoane mobile cu software în varianta internațională;
  2. Prețuri cât de cât atractive, mai ales că un client vechi de Xiaomi este mai degrabă obișnuit să-l cumpere din China și nu pune neapărat preț pe garanție;
  3. Garanție făcută la carte și cumva scoasă în față, ESD-ROM se ocupă de telefoane mobile (nu am idee cine face service la trotinete sau la alte accesorii în genul purificator de aer, becuri LED smart etc);
  4. Disponibilitate rapidă a noilor modele lansate de către Xiaomi.

Cred că este de bun augur să existe un spațiu în Centrul Vechi unde să poți face hands-on și să afli detalii de la persoane calificate pe produsele aflate în portofoliul Xiaomi. Acum nu știu câte persoane ce ajung pe acolo sunt neapărat interesate de achiziția unui gadget, mai degrabă ajung în Centrul Vechi pentru distracție. Nu este precum centrul unor alte orașe din România, unde ai impresia că te afli într-un mall în aer liber cu branduri mari la stradă etc.

Categorii: anunturi-diverse

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.