Hardware

Samsung GALAXY Alpha a marcat și debutul unui nou procesor made by compania sud-coreeană. Samsung Exynos 5430 se bazează pe arhitectura big.LITTE și tehnologia de 20nm.

Include 2 procesoare quad-core, 1 x quad-core pe ARM Cortex-A15 la 1.8 GHz și 1 x quad-core pe ARM Cortex-A7 la 1.3 GHz. Pe partea de accelerator grafic au ales ARM Mali-T628 MP6 la 533 MHz. Ansamablul CPU + GPU suportă device-uri cu rezoluția de până la 2560×1440 pixeli sau 2560×1600 pixeli. S-ar putea să-l vedem integrat și pe tablete, nu doar pe smartphone-urile Samsung în genul GALAXY Alpha.

Se adaugă co-procesorul Seiren pentru decodarea audio. Mobile Image Compression și Adaptive Hibernation Display sunt tehnologii ce permit economia de energie. Totuși, nu înțeleg de ce Samsung a pus o baterie de doar 1830 mAh pe Samsung GALAXY Alpha…

Sursa: Anandtech.com

Categorii: hardware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.