Software

Compania americană Cognition a lansat săptămâna aceasta primul inginer software AI complet autonom ce poate să programeze şi să creeze site-uri web şi software. Acesta se numeşte Devin şi este bun la toate.

Devin poate construi și implementa aplicații de la un capăt la altul, găsi și repara în mod autonom bug-uri în baze de coduri, antrena și ajusta propriile modele AI, precum și multe alte sarcini. Devin învaţă din greşeli, în timp devine mai bun şi este capabil să ia mii de decizii aproape instant.

Conform testelor de banchmark de codificare SWE-bench, Devin este în prezent cea mai avansată soluţie AI pentru evaluarea sarcinilor de inginerie software.

Şi aşa cum mai toate companiile din domeniu spun, Devin nu a fost gândit pentru a înlocui înginerii umani, ci pentru a le veni în ajutor, pentru a le completa munca. Şi totuşi, dacă ne uitam la rubrica de comentarii de pe X (Twitter), vom descoperi foarte multă lume nefericită:

Acum înţelegeţi de ce CEO-ul Nvidia ne transmitea în urmă cu câteva săptămâni că programarea nu mai este de viitor pentru copii ? Uite d’aia !

PS: Imaginea de profil a fost generată de noi cu ajutorul aplicaţiei Copilot.
Sursa: g4media.ro