Retelistica

Digi Communications a achiziţionat în iulie 2017 operatorul maghiar de telecomunicaţii Invitel Tavkozlesi pentru suma de 135.4 milioane euro. Autorităţile din Ungaria au dat undă verde achiziţiei la 30 mai 2018, însă pe 14 noiembrie Autoritatea de Concurenţă (GVH) a deschis o investigaţie pentru această achiziţie ce are legătură cu câteva aspecte legate de anumite localităţi în care i-TV Digitalis Tavkozlesi Zrt. (una dintre filialele Digi) şi Invitel îşi suprapun activităţile.

Această investigaţie nu afectează proprietatea şi controlul Digi asupra Invitel, însă lasă neaprobate anumite părţi ale contractului de cumpărare. În acelaşi context, Autoritatea de Concurenţă din Ungaria a amendat Digi Communications cu suma de 280.000 euro pentru aceste nereguli.

”Motivul afirmat de GVH pentru revocarea Decizie Iniţiale se bazează pe susţinerile că Digi HU nu a comentat în mod proactiv în cadrul procedurii iniţiale de concentrare economică referitor la anumite informaţii despre acoperirea teritorială a serviciilor de comunicaţii electronice furnizate de i-TV, care au fost folosite de GVH în adoptarea Deciziei Iniţiale”, se arată în comunicatul Digi publicat la BVB, semnat de directorul general al Digi Communications, Serghei Bulgac.

Ce înţeleg eu într-un limbaj de lemn este că Digi trebuia să le spună celor de la Autoritatea de Concurenţă ce acoperire teritorială are pentru serviciul de comunicaţii electronice i-TV Digitalis Tavkozlesi Zrt. înainte de decizia din 30 mai 2018, iar acest lucru nu s-a întâmplat. Autorităţile maghiare au acceptat achiziţia fără să cunoască aceste informaţii, iar ulterior s-a descoperit că în anumite zone Digi prin i-TV Digitalis Tavkozlesi Zrt. şi proaspăt achiziţionata Invitel îşi suprapune activităţile. Mă gândesc că nu ar fi fost un aşa dezastru dacă în acele zone exista o concurenţă puternică, însă cred că în noul format Digi are un uşor monopol în acele localităţi, iar într-o piaţă concurenţială acest lucru este cam ilegal.

Sursa: zf.ro

Categorii: retelistica
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.