Retelistica

Device-urile cu suport WiFi 6 (802.11 ax) s-au înmulţit în ultima perioadă, cel puţin în categoria telefoanelor inteligente majoritatea modelelor upper mid-range şi high-end vin echipate cu acest standard.

De curând Digi a introdus în oferta sa şi un router WiFi 6 (802.11 ax). Preţul acestui router este de 5 lei / lună, decent din punctul meu de vedere dacă nu vrei să îţi cumperi tu unul pe cont propriu şi să scoţi din buzunar câteva sute de lei. Din ce am înţeles vorbim de modelul TP-Link AX10 AX1500 Wi-Fi 6 ce costă prin magazine între 230 şi 250 lei.

Am selectat câteva din specificațiile routerului:

  • procesor triple-core la 1.5 GHz, patru antene externe cu tehnologie Beamforming de concentrare a semnalului către utilizatori individuali;
  • Wi-Fi 6 și viteze de până la 1201 Mbps în banda de 5 GHz și 300 Mbps în 2.4 GHz;
  • 4 porturi gigabit LAN + 1 port gigabit WAN;
  • compatibil cu Amazon Alexa (control al router-ului prin comenzi vocale).

Abonații Digi pot comanda noul router direct din contul personal de pe site-ul digiromania.ro, iar cei ce aleg acum să se aboneze la Digi îl pot solicita în momentul abonării.

Este foarte important să aveţi în casă device-uri compatibile cu WiFi 6 (802.11 ax), altfel nu veţi beneficia cu adevărat de avantajele celui mai puternic standard WiFi al momentului.