Retelistica

Digi (RCS & RDS) a început să trimită notificări abonaţilor despre o viitoare reorganizare a grilei de programe prin repoziţionarea posturilor TV. Modificarea se referă la grila de televiziune prin cablu şi este realizată în contextul modificărilor aduse Legii Audiovizualului.

Iată cum sună notificarea oficială:

„Stimate abonat,

Având în vedere modificările aduse Legii audiovizualului de către Parlamentul României, cu susţinerea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) şi a Ministerului Culturii, vă informăm că suntem obligaţi să modificăm grila de programe prin recepţionarea canalelor TV.

În consecinţă întreaga grilă de programe va suferi schimbări semnificative în ceea ce priveşte locul canalelor în grilă. Multe dintre canalele aflate până acum la sfârşitul grilei de canale vor fi regăsite la începutul grilei, precum şi invers.

Cu toate ca RCS & RDS şi-a exprimat dezacordul cu privire la modificările legislative, modificări pe care le considerăm în detrimentul abonaţilor, legea a fost adoptată de către Parlamentul României fără a se ţine cont de argumentele aduse de societatea noastră.

Vă anunţăm că aceste schimbări nu presupun eliminarea vreunui canal TV recepţionat în prezent, ci doar repoziţionarea canalelor în grilă. După actualizarea grilei, stabilirea ordinii canalelor poate fi realizată oricând de dumneavoastră din meniul televizorului, fie prin crearea propriei liste de canale favorite, fie prin aranjarea în ordine alfabetică.

Pentru mai multe informaţii legate de această reorganizare a grilei de canale TV, vă invităm să accesaţi site-ul digi.ro, să ne contactaţi la numărul de telefon 031 400 4414 (pentru Bucureşti) sau 03xx 400 414 unde XX reprezintă prefixul judeţului, ori să vizitaţi cel mai apropiat magazin sau punct de prezenta DIGI.

Ne exprimăm regretul pentru eventualele inconveniente create.
Vă mulţumim pentru înţelegere!
RCS & RDS S.A.”

Se pare că aceste modificări au apărut după ce televiziunea de ştiri Aleph News a depus o serie de reclamaţii la CNA deoarece ar fi lăsată la coada grilei de programe şi nu este introdusă în blocul televiziunilor de ştiri.

Pentru cei care nu ştiu, Aleph News este postul acela de ştiri unde pe tot ecranul apare doar capul prezentatorului. Adică aşa:

Sursa: media-max.ro