Diverse

Orange a pornit un proiect important dedicat educației digitale. Se numește Digitaliada si astăzi discutăm despre prima componentă a sa.

Au selectat 10 scoli din mediul rural, peste 80 de unități școlare au aplicat. În cele 10 scoli au investit în echipamente care să susțină educația digitala, dar și în pregatirea profesorilor.

Lecțiile de matematica si TIC – Tehnologia Informației si Calculatorului urmează a avea o parte interactiva, tablete cu aplicații de tip open source ajută în fixarea cunoștințelor și îi atrag pe elevii claselor V – VIII în a veni cu drag spre materii mai greu de asimilat – în special, matematica.

Orange a investit în jur de 350.000 euro în Digitaliada si pe baza feedback-ului primit de proiectului pilot urmează a-l implementa către mai multe unități școlare sau în a-l extinde si către alte materii.

Apreciez faptul că investesc în educația digitala, iar Digitaliada să fie un prim pas dintr-un drum mai lung.

Ca profesor de istorie si geografie pot spune că mă bucur să văd implicarea Orange. Școală românească are nevoie de dotări tehnologice, dar și de software care să ajute profesorul. Degeaba ai suport tehnologic, dacă nu ai aplicații dedicate + profesori pregătiți să lucreze cu noile instrumente.

Mai multe detalii dintr-un articol separat. Am scris în mare grabă, direct de pe smartphone. Scuze daca a scăpat vreo greșeală.

Categorii: anunturi-diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.