Retelistica

Guvernul României a decis astăzi prin intermediul unei ordonanţe de urgenţă ca de la 1 ianuarie 2020 să putem achiziţiona cartele PrePay doar cu buletinul. Nici cei care au deja cartele preplătite nu scapă, aceştia vor fi nevoiţi ca până la 1 septembrie 2020 să îşi prezinte datele de identificare operatorului telecom de unde au cartela respectivă. Cei care vor refuza să facă acest lucru, nu vor mai putea utiliza cartela după 1 septembrie 2020.

Toate datele de identificare colectate sub această formă vor fi puse la dispoziţia administratorului serviciului naţional unic pentru apeluri de urgenţă (STS) şi utilizate de acesta respectând normele GDPR.

“Pentru îmbunătățirea localizării persoanei care apelează serviciile de urgență, prin acest act normativ, se instituie obligația furnizorilor de servicii de telefonie mobile, pentru care plata se face în avans, de a furniza serviciul numai după ce au colectat datele de identificare ale utilizatorului cartelei SIM care va beneficia de respectivele servicii. Cu alte cuvinte, cartelele PrePay vor fi furnizate doar după ce persoana care le achiziţonează prezintă actele de identificare. Această obligație intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2020.” a declarat Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

O altă decizie importantă adopotată în sedinţa de Guvern de astăzi se referă la creşterea amenzilor pentru apelurile false la 112. Acestea se vor modifica de la un minim de 500 lei la 1500 lei şi de la un maxim de 1000 lei la 5000 lei.

Sursa: digi24.ro

Categorii: retelistica
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.