Diverse

Începând cu 1 ianuarie 2015 toţi cei care deţin o cartelă PrePay sau vor să îşi achiziţioneze una, vor trebui să se înregistreze la operatorul telecom cu actul de identitate, altfel riscă să li se întrerupă furnizarea serviciului de telefonie mobilă. Aceeaşi regulă va fi valabilă şi în cazul firmelor, care vor fi obligate să prezinte documente care să ateste legalitatea acestora.

Aceste reguli au fost aprobate de Guvern printr-un proiect de lege şi vor fi aplicate după ce Parlamentul va adopta actul normativ. Dacă utilizatorii de cartele PrePay nu se vor înregistra într-o perioadă maximă de 6 luni de la data intrării în vigoare a proiectului de lege, furnizorul este obligat să sisteze serviciile oferite clienţilor.

“În ultima şedinţă a CSAT, s-a luat decizia de a promova urgent un act normativ pentru prevenirea şi contracararea riscurilor la adresa securităţii naţionale. Este vorba de obligaţia deţinătorilor de cartele pre-pay de a le înregistra, de a depune un act de identitate şi de asemenea, obligaţii pentru furnizorii de telefonie mobilă”, a anunţat ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, la finalul şedinţei de guvern.

Sursa: Mediafax.ro