Software

Microsoft a anunţat de ceva timp că actualizările de securitate pentru Windows 7 se vor opri începând cu data de 14 ianuarie 2020.

“ Microsoft s-a angajat să ofere 10 ani de asistență de produs pentru Windows 7 atunci când a fost lansat produsul, pe 22 octombrie 2009. Când se încheie această perioada de 10 ani, Microsoft va întrerupe suportul pentru Windows 7, ca să ne putem concentra investițiile în susținerea unor tehnologii mai noi și unor experiențe noi deosebite. Data exactă a sfârșitului perioadei de asistență pentru Windows 7 va fi 14 ianuarie 2020. După această dată, asistența tehnică și actualizările automate care ajută la protejarea PC-ului nu vor mai fi disponibile pentru produs. Microsoft recomandă cu tărie să treceți la Windows 10 înainte de ianuarie 2020, pentru a evita situațiile în care aveți nevoie de service sau de asistență care nu mai este disponibilă. ” scrie pe pagina oficială Microsoft.

Compania americană a decis să prelungească această perioadă cu încă 3 ani (în primă fază doar pentru clienţii corporate), însă cine va dori actualizări de securitate după 14 ianuarie 2020 le va primi doar contra cost. Preţul nu va fi unic, va fi calculat pentru fiecare client în parte, iar o dată cu trecerea timpului update-urile vor deveni din ce în ce mai scumpe.

Prin această decizie Microsoft încearcă să forţeze mână corporaţiilor / utilizatorilor să treacă mai repede pe Windows 10. Cea mai nouă versiune a sistemului de operare se află în continuare în spatele Windows 7 la capitolul cotă de piaţă, diferenţa fiind însă de doar 2.5% în acest moment (40% – Windows 7 vs 37.5% – Windows 10).

Rămâne de văzut dacă decizia se va aplica şi utilizatorilor casnici.

Sursa: engadget.com