Diverse

Sunt sigur că de foarte multe ori când aţi achiziţionat un gadget (smartphone, televizor, frigider, aparat de aer condiţionat etc.) vi s-a transmis să păstraţi ambalajul original al produsului pentru validarea garanţiei. La fel de sigur ştiu că printre voi există numeroşi păţiţi care nu au putut apela la garanţia unui device pentru că au aruncat cutia originală.

Pentru toţi cei care au debaraua plină de cutii inutile, vă anunţăm că din 30 octombrie a fost publicată în Monitorul Oficial Legea 249/2015 ce face referire la modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje. Pe noi, persoane fizice, ne interesează din această lege articolul 16, alineatul 8 care spune că “Se interzice condiţionarea, sub orice formă, a drepturilor legale ale consumatorilor referitoare la produsul cumpărat de păstrare a ambalajului”. Acest alineat ne transmite astfel că operatorii economici nu mai pot condiţiona primirea în garanţie a produselor dacă cumpărătorul nu mai are cutia originală.

Dacă de astăzi înainte veţi întâlni comercianţi care nu vă vor primi produsele la retur pe motivul lipsei de ambalaj, trebuie să ştiţi că puteţi face plângere la ANPC, urmând ca în urma verificărilor comerciantul să plătească o amendă cuprinsă între 10.000 şi 25.000 de lei.

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.