Retelistica

La sfârşitul anului trecut Digi anunţa finalizarea cu succes a negocierilor şi încheierea unui contract de vânzare – cumpărare pentru Digi Ungaria. Întreg pachetul format din DIGI Távközlési Szolgáltató Ltd. și a filialelor Invitel, I TV si DIGI Infrastructure a fost achiziţionat de către operatorul 4iG pentru suma de 625 milioane de euro.

Pentru a spori gradul de încredere al învestitorilor la Bursa de Valori Bucureşti, grupul Digi a anunţat în cursul zilei de azi că a plătit datorii financiare de 272 milioane de euro. Banii provin din vânzarea Digi Ungaria.

Cât despre piaţa părăsită, la nivelul anului 2020, abonații DIGI pe piața din Ungaria erau în număr de 1,1 milioane la nivel național și unitățile generatoare de venituri (RGU) de peste 2,5 milioane. În 2020, operațiunile din Ungaria ale DIGI au înregistrat venituri consolidate de 70 miliarde HUF (200 milioane euro) și EBITDA ajustată de 19 miliarde HUF (54 milioane euro).

Digi trebuie să caute acum alte surse de venit, tocmai de aceea o altă parte semnificativă din bani va fi folosită pentru investiţii, inclusiv pentru intrarea pe noi pieţe. Una dintre variantele posibile este Portugalia, informaţii despre această extindere apărând chiar din vara anului trecut.

Sursa: zf.ro