India şi China sunt pieţele ce vor domina la nivel mondial în ce priveşte tehnologia şi asta prin prisma potenţialului de dezvoltare, numărului mare de potenţiali useri, forţa de muncă ieftină şi calificată.

Până atunci în India statul investeşte şi vrea să aducă o tabletă pc care să coste doar 35 dolari. Pentru această sumă primesc 2 Gb ram memorie, Wi-Fi, usb port. Nu se ştie nimic despre capacitatea de stocare sau sistemul de operare ce a fost implementat  va rula Linux, va putea deschide pdf-uri şi clipuri de pe YouTube.
Bineînţeles că vine cu touchscreen.
Video cu lansarea tabletei de 35 dolari.
Guvernul spune că device-ul va ajunge în mâinile tuturor până în 2011 iar targetul este definit de către studenţi sau elevi. Ei estimează că preţul va scădea la 20 de dolari.
Dacă are o construcţie solidă tind să cred că ar fi utilă şi în şcolile româneşti. În loc de 200 de euro pentru achiziţia unui pc li s-ar oferi o astfel de tablet pc.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.